Papier 1

De impact van papier op het milieu

Karton en papier zijn unieke producten. Naast een hernieuwbare bron (hout) die CO2 opneemt zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oud papier vormt de basis voor nieuw papier en karton. Het merendeel van het in Nederland gemaakte nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled oud papier en karton. Eén ton (1.000 kg) papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat hebben wij reeds verbeterd op dit gebied? In deze blog vind je informatie omtrent duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Papier 2

We zijn erg bezig met duurzaamheid en we bekijken alle mogelijkheden om hierin te verbeteren. Eén van de directe maatregelen die we hebben kunnen treffen is om alle plastic zakken uit onze supply chain in de hele regio te verwijderen en te vervangen door 100% gerecyclede papieren tassen. Er is veel discussie over plastic versus papieren tassen, maar we hebben besloten om plastic tassen uit ons logistieke centrum te verbannen, omdat ze behoren tot de top 10 meest voorkomende items die onze oceanen vervuilen. Experts van de Ellen Macarthur Foundation voorspellen dat er in 2050 meer plastic afval in de zee zal zijn dan vissen.

Onze papieren tassen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en kunnen opnieuw worden gerecycled. Het recyclen van papieren tassen is ook gemakkelijker voor onze klanten dan het recyclen van een plastic tas. Klik hier voor meer informatie. In magazijnen en kantoren wordt er nu ook gebruik gemaakt van gerecyclede dozen en papier.

Daarnaast hebben we opgemerkt dat het startpakket voor nieuwe members in een kleinere doos past. Dit heeft weer een positief effect op het milieu door 75.000 meter minder plastic(luchtkussenzakjes) per jaar en 80% minder karton.

En het volgende initiatief is ook doorgevoerd: digitale versie van het “Gedragsregels & Beleidslijnen” boek in 54 markten om papier te verminderen, wat heeft geleid tot een besparing van iets meer dan 89.000 kg papier. Dit zijn stapjes in de juiste milieuvriendelijke richting, maar we zijn er nog niet!

Als laatste geven we jullie nog wat tips mee hoe je zelf iets kan betekenen op het gebied van papier en milieu:

#tip 1: Recyclen

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

#tip 2: Hergebruiken – knutselen

  • Papier-maché
  • Vulsel voor pakketjes
  • Roestvrijstaal oppoetsen (Net als de ramen kun je ook roestvrij staal uitstekend oppoetsen met oude kranten)
  • Ondergrond
  • Cadeaus inpakken

#tip 3: Doe zoveel mogelijk digitaal

Het hergebruiken van papier is goed voor het milieu, maar het is nog beter om met z'n allen minder papier te gebruiken. Hierdoor besparen we waardevolle grondstoffen. Een makkelijke tip is om zoveel mogelijk digitaal te lezen. Is het toch nodig om iets uit te printen? Doe dit dan dubbelzijdig in zwart-wit en kies voor gerecycled, dun papier!

En zo zijn er nog vele manieren om papier te hergebruiken. Kies de tip die het beste bij jou past.

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Gerelateerd

Alle artikelen
Casa Herbalife Nutrition

Casa Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Pedagogisch Centrum Wagenschot”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Wagenschot biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Lees meer

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Auteur: Dana Ryan

Als je per dag vijf aspecten voor je gezondheid oppakt, dan kan je hiermee je welzijn ondersteunen. Een recent gepubliceerd rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gebaseerd op 30 jaar aan gegevens, schetst een vijfpuntenplan voor preventie en de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Mensen hebben nood aan sociale verbinding, maar veel factoren, zoals stress en de huidige tijd, kunnen ons een geïsoleerd gevoel geven. Losgekoppeld zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en zelfs meer stress.

Lees meer