De krachtige impact van Coaching

Als we het woord “coach” horen, hebben we waarschijnlijk allemaal een persoon in gedachten. Veel mensen dragen de titel “coach” en je kunt ernaar kijken als een persoon die je vertelt wat je moet doen. Maar als je de enorme impact hebt ervaren die een coach kan hebben, niet alleen voor een team, maar ook voor specifieke individuen, weet je dat het meer is dan een titel.

Coaches vervullen veel belangrijke rollen, zoals strateeg, psycholoog, organisator en zelfs uitvoerder. Een van de redenen dat A-teams in de sport consequente winnaars zijn, is de kracht van hun coach. Een coach op dat niveau heeft vaak het vermogen om de tegenstander te analyseren en om daarbij zo goed mogelijk gebruik te maken van de sterke punten van zijn team.

Coaching heeft - buiten de focus van sportactiviteiten om, op de bredere impact van gedragsverandering en gezond leven - betrekking op de mogelijkheid om de sterke punten van een individu te benadrukken en te benutten. Maar coachen heeft eigenlijk veel meer impact.

Om deze bredere impact van coaching te begrijpen, kijk ik naar een andere voetbalcoach, Coach Hunter, die meer gericht was op wat er in je leven gebeurde in plaats van dat hij zich zorgen maakte over wat er op het scorebord gebeurde.


De werkelijke waarde van coachen

Dus, wie was Coach Hunter, of gewoon ‘Coach’, zoals wij hem noemden? Hij was toevallig een van mijn voetbalcoaches toen ik op de middelbare school zat. Als ik aan zijn voetstappen en zijn blijvende impact op mijn leven denk, kan ik eerlijk zeggen dat hij een vertrouwen schepper en veranderaar was. Hij deed dit door zich te kunnen verbinden en door op zodanige wijze invloed uit te oefenen dat er een levenslange band van vertrouwen ontstond en een mindset van ownership bij ons tieners.

Ik herinner me dat hij ons naar films liet kijken, en vervolgens wees hij ons simpelweg op bepaalde technieken die spelers op het veld gebruikten. We gingen in de praktijk aan de slag met oefeningen, waarbij we een aantal van deze technieken toepasten, en ik herinner me dat hij altijd onze inspanningen in de praktijk prees en dat hij ons erop wees als we iets goed deden.

Ik kan me niet herinneren dat hij ooit schreeuwde of ons vertelde wat we moesten doen, maar in plaats daarvan deelde hij een aantal ideeën of wees hij ons op iets wat met anderen had gewerkt. Het was aan ons om te kiezen wat we daarmee wilden doen. Dit reikte verder dan alleen voetbal, omdat hij me op die manier "coachte" bij het nemen van beslissingen na de middelbare school.


De kunst en wetenschap van het coachen

Vele jaren later ben ik tot de conclusie gekomen dat Coach Hunter een geweldig voorbeeld was van zowel de kunst als de wetenschap van het coachen. Hij had zijn diploma in counseling en die kennis heeft hij goed ingezet bij het coachen van ons.

Wetenschap is kennis opdoen doormiddel van observeren en experimenteren. Het doel is om een verzameling van kennis en principes te creëren over de wereld waarin we leven. De wetenschap van gedragsverandering is gebaseerd op de waarnemingen van mensen en hun gedrag. Uit deze waarnemingen is een kennis opgebouwd die ons helpt om menselijk gedrag te begrijpen en te voorspellen.

Kunst is de uitdrukking van creativiteit. Kunst is zeer gepersonaliseerd - de creativiteit die tot uiting komt kan een verschillende impact hebben op individuen.

Bij Herbalife Nutrition zie je de kunst en wetenschap van het coachen in volle bloei. Je ziet de impact van Herbalife Nutrition distributeurs die hun doordachte aanpak hebben toegepast om mensen te ondersteunen op hun persoonlijke reis om de beste versie van zichzelf te worden.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke startpunt en gewenste bestemming. De Herbalife Nutrition coach maakt gebruik van de kernprincipes van zelfredzaamheid, empowerment en ondersteuning, om er maar een paar te noemen om mensen te helpen hun gewenste resultaten te bereiken.

Dat is wat Herbalife Nutrition zo compleet maakt. De producten komen met een gezicht, een persoonlijkheid die jou bij staat met raad en daad. Dit is al bijna 40 jaar een bewezen formule voor succes en daar zijn we trots op!

Door Kent Bradley - VP, Medical Affairs and Nutrition Education bij Herbalife Nutrition

Gerelateerd

Alle artikelen
De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

Auteur: Herbalife Nutrition

Door Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition. Wist je dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen stressbronnen - het reageert gewoonweg op de stress. Dus, of deze stress nu voortkomt uit een feitelijke gebeurtenis - zoals een auto die je bijna raakt - of gewoon een gedachte; 'ik vraag me af of ik ooit door een auto zal worden aangereden', het lichaam kan op een vergelijkbare manier reageren. In deze tijden waarin er zoveel onzekerheid is, kan stress een enorme impact hebben op ons lichaam.

Lees meer

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Auteur: Herbalife Nutrition

Een nieuwe studie(1) toont aan dat depressie en stress, als dit niet kan worden beheerst, een negatief effect kan hebben op de stofwisseling en zelfs de effecten van gezonde voedingskeuzes teniet kunnen doen. Zeker nu we allemaal gedwongen binnen zitten en veel verschillende ballen in de lucht moeten houden is dit enorm belangrijk. Het is dus de moeite waard om je in mindfulness te verdiepen en het ‘zweverige’ vooroordeel los te laten.

Lees meer

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Auteur: Herbalife Nutrition

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Lees meer