Goede gewoontes om voor je rug te zorgen tijdens het thuiswerken

Regelmatig stretchen zal je dagelijks wellness bieden, maar als je niet een paar goede gewoonten aanneemt, zullen de voordelen vluchtig zijn. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je rug tijdens het telewerken!

Goede gewoontes om voor je rug te zorgen tijdens het thuiswerken

Regelmatig stretchen zal je dagelijks wellness bieden, maar als je niet een paar goede gewoonten aanneemt, zullen de voordelen vluchtig zijn. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je rug tijdens het telewerken!

Heb een aangepaste stoel

Vergeet de keukenstoel of de multifunctionele kruk! Zowel voor je lichaam als voor je concentratie gedurende de dag is het essentieel om een ​​geschikte werkplek te hebben, ook als je thuis werkt. Kies dus voor een ergonomische stoel, liefst met armleuningen, je voelt al snel het verschil.

Als je er een hebt, kun je af en toe je stoel vervangen door een gymbal, gedurende korte sessies. Het mobiliseert alle houdingsspieren dankzij de lichte instabiliteit die het veroorzaakt, en voorkomt zo rugpijn.

Neem de juiste houding aan

Je hebt nu de stoel, je hoeft alleen nog maar de juiste houding aan te nemen! Terwijl je naar je scherm kijkt, moet je blik naar de bovenkant van het scherm zijn gericht. Als je een laptop hebt, is het aan te raden deze op een verhoogde positie te plaatsen om te voorkomen dat je je nek hoeft te buigen om naar het scherm te kijken. Zet je voeten op de grond, laat je armen op de armleuningen rusten en ontspan je schouders.

Pauzes nemen

Neem regelmatig een pauze: de vijand van de rug is een zittend leven. Overweeg dus om regelmatig een pauze in te lassen, zelfs als je thuis werkt. Zelfs voor je scherm zal een korte pauze van 5 minuten meerdere keren per dag om jezelf uit te rekken grote voordelen opleveren, om de hele dag efficiënt en gefocust te blijven.

Stretchen: de juiste oefeningen geïnspireerd door yoga

Yoga en zachte oefeningen zoals pilates krijgen elk jaar meer volgers, en het is niet voor niets! Hun voordelen voor het lichaam, de gewrichten en in het bijzonder de rug worden erkend en maken het mogelijk om de aandoeningen die gepaard gaan met een zittende levensstijl effectief en duurzaam te verlichten.

Neem de tijd om te ademen

Ga in het midden of op de rand van een stoel zitten met je voeten stevig op de grond, rug recht, schouders ontspannen en handen op de dijen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Haal diep adem door je neus terwijl je de ribbenkast opblaast en adem langzaam uit door je mond terwijl je je buik intrekt.

Strek je ruggengraat

Leg je handen bij elkaar en strek ze voor je uit, breng ze naar de bovenkant van je hoofd terwijl je inademt, laat dan geleidelijk los terwijl je uitademt om de schouders los te laten.

Voer buste-wendingen uit

In dezelfde positie, benen bij elkaar, grijpt je rechterhand de linkerdij en draai je je bovenlichaam terwijl je over de linkerschouder kijkt, waarbij je ervoor zorgt dat je je rug niet krom maakt. Houd ongeveer 30 seconden vast voordat je terugkeert naar het midden en doe hetzelfde aan de rechterkant (linkerhand op de rechterdij).

Ontspan je rug en nek

Sta ten slotte op met je benen op heupbreedte uit elkaar. Handen samengevoegd, adem in terwijl je je armen boven je hoofd heft, rug recht, en kom dan geleidelijk naar beneden terwijl je uitademt, totdat je handen de grond naderen. Laat volledig los terwijl je uitademt en houd deze positie een paar seconden vast terwijl je voelt dat al je spieren ontspannen.

Vergeet naast al deze stretchoefeningen niet om jezelf overdag te hydrateren, lees hier voor tips!

Gerelateerd

Alle artikelen
Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Auteur: Herbalife Nutrition

Ochtend, middag of avond: wanneer train je het beste? Als je met een fysieke activiteit begint, dan vraag je je misschien af wat de beste tijd is voor in je schema. Hier zijn wat tips voor het maken van de juiste keuze!

Lees meer

Voor welke racketsport kies jij?

Voor welke racketsport kies jij?

Auteur: Herbalife Nutrition

Tennis, badminton, squash, tafeltennis (pingpong)…: aan racketsporten geen gebrek. Maar welke te kiezen? Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende racketsporten. En maak aan het einde van dit artikel een weloverwogen beslissing.

Lees meer

3 geheimen voor een platte buik

3 geheimen voor een platte buik

Auteur: Samantha Clayton

Droom je van een platte buik? Wij laten je zien hoe je je buikspieren kunt versterken.Heb je je dromen van een platte buik opgegeven? De buikspieren in een chocoladereep zijn zeker indrukwekkend. Maar als je alleen op zoek bent naar een platte buik, zijn hier drie Herbalife Nutrition-geheimen die je zullen helpen je buikspieren snel te versterken.

Lees meer