Frans volley

Herbalife Nutrition: al jaren de officiele voedingssupplier van de Franse Volleybal Federatie

Sinds jaren is Herbalife Nutrition de trotse officiele voedingssupplier van Franse Volleybal Federatie. Herbalife Nutrition geeft de gericht advies en productondersteuning voor elke speler en zorgt er zo voor dat de teams optimaal kunnen presteren.

Volley 2

"Toen we met Arnaud Josserand aankwamen op de Olympische Spelen van 2012, was het een kwestie van het opbouwen van een groep, van het definiëren van een kader dat het mogelijk zou maken om individuen en creativiteit te ontwikkelen. Dit heeft ons in 2015 geleid tot onze twee titels: Europees Kampioen en World League Winnaar. Nu is het een kwestie op dit hoge niveau te blijven en dus een nieuw kader te creëren om een reeks wedstrijden op zeer hoog niveau te kunnen spelen. Voeding is een van de belangrijkste elementen van ons systeem om onze doelstellingen van uitmuntendheid te bereiken (na de 2e titel behaald in 2017 in de World League in Brazilië) en Herbalife Nutrition producten voldoen volledig aan deze prestatie-eis, voor, tijdens en na de wedstrijden, aldus laurent Tillie, coach van het Franse Volleybalteam.

Kiezen voor prestatie betekent een lifestyle volgen dat is aangepast aan het sportprogramma.

Waarom Volleybal?

Wist je dat volleybal één van de 5 meest beoefende sporten ter wereld is met wereldwijd meer dan 260 miljoen gelicentieerde spelers?

Teamgeest
Met twee teams van 6 personen op het veld is volleybal boven alles een gezamenlijke sport die een sterke teamgeest vereist. Je moet elkaar vertrouwen en je medespelers in het veld goed kennen zodat de passes aankomen. Deze activiteit stimuleert dus tolerantie en als je er jong mee begint, stimuleert het ook de sociale ontwikkeling.

Spierversterking
Volleybal zorgt in het bijzonder voor spiergroei en -versterking, specifiek voor bovenbenen, buik en billen. Deze laatste worden het meest gestimuleerd, vooral bij verplaatsingen of andere technische bewegingen die met gebogen benen worden gemaakt. Zoals bij veel andere sporten waarbij het gaat om passen en snelheid, herhaal je korte en inspannende bewegingen waardoor volleybal een sport is die een grote explosiviteit vraagt en het cardiovasculaire systeem laat werken. Als je aanvaller bent, vraag je veel van je armen, schouders en borst. Bij het springen zijn het juist de rug en buik die zich ontwikkelen.

Reflexen, richten en coördinatie
Volleybal is een spel waar men constant in beweging is (stuiteren niet toegestaan, rouleren van spelers) en daarmee is het een echte strategische sport geworden die veel vraagt van de reflexen, richten en coördinatie tussen de specialisten op iedere positie (passer, libero, aanvaller, ...).

Door regelmatig te trainen en enkele spierversterkende oefeningen uit te voeren, kan volleybal in combinatie met gebalanceerde voeding bijdragen aan een Healthy active lifestyle.

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

Herbalife Nutrition is official nutrition partner van de KBVB en wordt main partner van de Red Flames en eDevils

Herbalife Nutrition is official nutrition partner van de KBVB en wordt main partner van de Red Flames en eDevils

Auteur: Herbalife

We zijn voor de komende vier jaar opnieuw de officiële leverancier van voedingsproducten van de KBVB.

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer