Het vuur achter de Rode Duivels

In totaal 7 wedstrijden in 23 dagen, 11 vluchten, de warmte, de intensiteit van de matchen. Het lichaam van een Rode Duivel heeft in Rusland tijdens het WK heel wat moeten doorstaan. De Belgische Rode Duivels’ kwalificatie voor 's werelds grootste voetbaltoernooi was al een record op zichzelf: het team scoorde een verbazingwekkende 43 doelpunten (een gemiddelde van 4 doelpunten per wedstrijd), terwijl ze er slechts 6 tegen hadden.

Het succes van deze buitengewone voetballers is niet toevallig uit de lucht komen vallen. Toen het team eenmaal zover was, richtte het zich op hard trainen, hun vaardigheden aanscherpen en hun zwakheden minimaliseren.

Goede voeding speelt hierbij een sleutelrol: het is een van de pijlers van succes als het gaat om sportprestaties en een noodzakelijk dagelijks onderdeel van de voorbereiding en het herstel. De ogen van de wereld waren gericht op de Belgische Rode Duivels en het team heeft een fantastische 3e plaats in het wereldvoetbal behaald. Herbalife Nutrition was er om hen te ondersteunen tijdens het WK en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Voeding van de Rode Duivels
Geheel volgens het voedingsprincipe van de Belgische Voetbal Bond starten de Duivels met de gezonde basisvoeding van natuurlijke en biologische oorsprong. Alles is vers en lokaal. Daarnaast heeft iedere speler aanvulling op zijn voedingspatroon via supplementatie, op basis van persoonlijke metingen.

Voeding in het buitenland
Het spelen van een toernooi in het buitenland kan moeilijk zijn voor een team. Er zijn verschillende klimaten, hoogtes en lange afstanden te overbruggen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het team soms meer dan een maand van huis is. Daarom zijn de juiste voeding en voorbereiding van groot belang.

Tijdens het reizen moeten sporters proberen zoveel mogelijk zaken consistent te houden. Natuurlijk zal er opwinding en spanning zijn, maar daarom is een goed, solide voedingsplan belangrijk: dat is één ding dat niet variabel zal zijn. De kamers, de restaurants, het klimaat zullen anders zijn, maar als ze hun voeding voor, tijdens en na de training hetzelfde houden, zal het lichaam voorbereid zijn om maximaal te presteren.

Het licht scheen fel op de Belgische Rode Duivels deze zomer, ze gingen van het team om naar te kijken naar het team om te verslaan, en nu behoren ze tot de 3 besten van de wereld! Ze hebben heel België en de Herbalife Nutrition familie ongelooflijk trots gemaakt.

Gerelateerd

Alle artikelen
De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

Auteur: Herbalife Nutrition

Door Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition. Wist je dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen stressbronnen - het reageert gewoonweg op de stress. Dus, of deze stress nu voortkomt uit een feitelijke gebeurtenis - zoals een auto die je bijna raakt - of gewoon een gedachte; 'ik vraag me af of ik ooit door een auto zal worden aangereden', het lichaam kan op een vergelijkbare manier reageren. In deze tijden waarin er zoveel onzekerheid is, kan stress een enorme impact hebben op ons lichaam.

Lees meer

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Auteur: Herbalife Nutrition

Een nieuwe studie(1) toont aan dat depressie en stress, als dit niet kan worden beheerst, een negatief effect kan hebben op de stofwisseling en zelfs de effecten van gezonde voedingskeuzes teniet kunnen doen. Zeker nu we allemaal gedwongen binnen zitten en veel verschillende ballen in de lucht moeten houden is dit enorm belangrijk. Het is dus de moeite waard om je in mindfulness te verdiepen en het ‘zweverige’ vooroordeel los te laten.

Lees meer

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Auteur: Herbalife Nutrition

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Lees meer