Het vuur achter de Rode Duivels

In totaal 7 wedstrijden in 23 dagen, 11 vluchten, de warmte, de intensiteit van de matchen. Het lichaam van een Rode Duivel heeft in Rusland tijdens het WK heel wat moeten doorstaan. De Belgische Rode Duivels’ kwalificatie voor 's werelds grootste voetbaltoernooi was al een record op zichzelf: het team scoorde een verbazingwekkende 43 doelpunten (een gemiddelde van 4 doelpunten per wedstrijd), terwijl ze er slechts 6 tegen hadden.

Het succes van deze buitengewone voetballers is niet toevallig uit de lucht komen vallen. Toen het team eenmaal zover was, richtte het zich op hard trainen, hun vaardigheden aanscherpen en hun zwakheden minimaliseren.

Goede voeding speelt hierbij een sleutelrol: het is een van de pijlers van succes als het gaat om sportprestaties en een noodzakelijk dagelijks onderdeel van de voorbereiding en het herstel. De ogen van de wereld waren gericht op de Belgische Rode Duivels en het team heeft een fantastische 3e plaats in het wereldvoetbal behaald. Herbalife Nutrition was er om hen te ondersteunen tijdens het WK en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Voeding van de Rode Duivels
Geheel volgens het voedingsprincipe van de Belgische Voetbal Bond starten de Duivels met de gezonde basisvoeding van natuurlijke en biologische oorsprong. Alles is vers en lokaal. Daarnaast heeft iedere speler aanvulling op zijn voedingspatroon via supplementatie, op basis van persoonlijke metingen.

Voeding in het buitenland
Het spelen van een toernooi in het buitenland kan moeilijk zijn voor een team. Er zijn verschillende klimaten, hoogtes en lange afstanden te overbruggen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het team soms meer dan een maand van huis is. Daarom zijn de juiste voeding en voorbereiding van groot belang.

Tijdens het reizen moeten sporters proberen zoveel mogelijk zaken consistent te houden. Natuurlijk zal er opwinding en spanning zijn, maar daarom is een goed, solide voedingsplan belangrijk: dat is één ding dat niet variabel zal zijn. De kamers, de restaurants, het klimaat zullen anders zijn, maar als ze hun voeding voor, tijdens en na de training hetzelfde houden, zal het lichaam voorbereid zijn om maximaal te presteren.

Het licht scheen fel op de Belgische Rode Duivels deze zomer, ze gingen van het team om naar te kijken naar het team om te verslaan, en nu behoren ze tot de 3 besten van de wereld! Ze hebben heel België en de Herbalife Nutrition familie ongelooflijk trots gemaakt.

Gerelateerd

Alle artikelen
4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Auteur: David Heber

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Als mens zijn we gemaakt voor sociale verbondenheid, maar veel factoren, zoals stress en moeilijke situaties, kunnen ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd voelen. Afgesneden zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en nog meer stress. Dit kan ook betekenen dat je de doelen die je hebt gesteld hebt of de levensstijl die je zou willen leiden, niet kunt handhaven. Het voelt soms simpelweg te overweldigend. Een begeleidende hand van een ervaren persoon kan dan uitkomst bieden. Het enige wat je wel zelf moet doen is deze persoon opzoeken.

Lees meer