Plantaardig

Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld

Stel je een wereld voor waar iedereen toegang heeft tot betaalbaar en voedzaam voedsel en waar onze planeet bloeit en zich herstelt om toekomstige generaties te ondersteunen. Dat is de droom. De realiteit is dat voor veel mensen in bepaalde delen van de wereld toegang tot voedsel een uitdaging kan zijn.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zal de wereldvoedselproductie met naar schatting 70 procent moeten toenemen om in 2050 10 miljard mensen te voeden. Om hen van een voedzaam dieet te voorzien, moeten de wereldwijde voedselsystemen en eetgewoonten veranderen.

Om duurzaamheid binnen voedselsystemen te bereiken, moeten we nu aan de voedingsbehoeften van iedereen voldoen en tegelijkertijd de milieu-impact voor toekomstige generaties verminderen. Dus, hoe kunnen we een wereldwijd voedselsysteem ontwikkelen dat iedereen voedt - niet alleen voedt - maar tegelijkertijd ook ecologisch duurzaam is?

Duurzame voeding: een weg naar het herstel van onze aarde

Het verduurzamen van onze voeding en voedselproductie is essentieel voor een betere toekomst, en als bewuste consumenten moeten we ervoor zorgen dat onze voeding niet alleen duurzaam is voor onze gezondheid, maar ook voor onze planeet.

Duurzame voeding biedt een vooruitstrevend kader waarbij het voedsel dat we eten divers, voedzaam en gezond is, duurzaam verbouwd en zonder negatieve gevolgen voor de gezondheid van de planeet. Het wordt geleid door een reeks kenmerken, waaronder:

  • Eet een meer plantaardig dieet met een hogere nutriëntendichtheid.
  • Waar mogelijk kiezen voor vlees en vis van duurzame oorsprong.
  • Vermindering van de consumptie van voedingsmiddelen met veel suiker en verzadigde vetten.
  • Verminderen of elimineren van voedselverspilling.
  • Een regeneratieve benadering van de landbouw aannemen.

We leven in een wereld waar calorierijke voedingsmiddelen goedkoop en toegankelijker zijn, maar ze missen de voedingsstoffen die essentieel zijn voor groei, ontwikkeling en algehele gezondheid. Volgens het SOFI-rapport van 2020 zijn gezonde diëten naar schatting vijf keer duurder dan diëten die calorierijk en vetrijk zijn.

Hoogwaardige eiwitten, met name plantaardige eiwitten zoals soja, quinoa, rijst en erwten, kunnen helpen om het voedsel met weinig of geen voedingswaarde te vervangen dat in armere gebieden wordt gegeten om de drievoudige last van ondervoeding te overwinnen: ondervoeding, tekort aan micronutriënten en zwaarlijvigheid.

Plantaardige eiwitten: een goed alternatief

Dus, hoe ziet een duurzaam dieet eruit?

Het eten van vlees en zuivelproducten verminderen zou een effectieve methode zijn om de milieu-impact op de planeet te verminderen, volgens een uitgebreide analyse van de schade die vleesteelt aan de planeet toebrengt.

Sommige voedingsmiddelen zijn schadelijker voor het milieu dan andere. Zo kan 100 gram rundvleeseiwit resulteren in het vrijkomen van het equivalent van 105 kilogram CO2. Daarentegen stoot 100 gram erwten het equivalent van slechts ongeveer 0,2 kg CO2 uit.

Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Landbouworganisatie genereert het fokken van vee voor vlees, eieren en melk 14,5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, de op een na grootste bron van uitstoot en groter dan al het transport samen.

Bovendien stelt de American Society of Clinical Nutrition dat de meeste mensen door een wereldwijd tekort aan akkerland, zoet water en energiebronnen al op een plantaardig dieet moeten leven.

Het consumeren van plantaardig eiwit is al populair. Meer mensen begrijpen nu dat plantaardige diëten niet vrij zijn van eiwitten - in feite zijn plantaardige eiwitten, in tegenstelling tot dierlijke eiwitten, van nature cholesterolvrij en bevatten ze relatief weinig verzadigde vetten.

De huidige generaties zijn zich meer bewust van de impact van ecologische duurzaamheid, wat leidt tot een groter bewustzijn van sojaproducten. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid zijn plantaardige eiwitten - en vooral soja - een slimme keuze.

Belangrijkste duurzaamheidsvoordelen van soja

De milieuvoordelen van op soja gebaseerde eiwitten zijn duidelijk. Volgens de Life Cycle Screening of Animal and Vegetable derived Protein Sources-studie van DuPont:

1. Minder waterverbruik

Schoon water is een schaars goed en in veel regio's met landbouw is de vraag al groter dan de beschikbaarheid. Geïsoleerd soja-eiwit (ISP) gebruikt veel minder water (38 liter per kg geproduceerd eiwit) dan varkensvlees of rundvlees (meer dan 1.600 liter water per kg).

Soy Nutritional

2. Efficiënt landgebruik

ISP heeft 8 m2 grond per kg eiwit nodig tegenover 1.311 m2 grond voor rundvlees.

3. Kleine ecologische voetafdruk

ISP-productie creëert zeven tot 70 keer minder broeikasgassen zoals koolstofdioxide en methaan dan rundvlees (2,4 kg vergeleken met 178 kg) en andere dierlijke eiwitten.

4. Duurzame inkoop

Herbalife Nutrition is er trots op een grootverbruiker van soja-eiwit te zijn. Onze soja is afkomstig van gekwalificeerde boeren en leveranciers in het binnenland van Amerika. Onze partners worden gehouden aan onze toonaangevende normen:

De uitdaging aangaan

We leven in een tijdperk van grote uitdagingen. Ik denk dat elke generatie hetzelfde zou kunnen zeggen, maar onderzoek bewijst dat we ons op een kritisch punt bevinden als het gaat om onderwerpen als gezondheid en milieu.

Als wereldwijd voedingsbedrijf dat toonaangevend is in de voedingsindustrie om hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde voedingsproducten te leveren die deel uitmaken van evenwichtige, gezonde voeding, zijn we ons bewust van de rol die we kunnen spelen als het gaat om duurzaamheid. De kern van de ontwikkeling van onze voedingsproducten is een toewijding om overal de kracht van planten te benutten, of dat nu via onze shakes, thee, of aloë -productlijn is.

Klik hier voor meer informatie over duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.


Gerelateerd

Alle artikelen
Casa Herbalife Nutrition

Casa Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Pedagogisch Centrum Wagenschot”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Wagenschot biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Lees meer

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Auteur: Dana Ryan

Als je per dag vijf aspecten voor je gezondheid oppakt, dan kan je hiermee je welzijn ondersteunen. Een recent gepubliceerd rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gebaseerd op 30 jaar aan gegevens, schetst een vijfpuntenplan voor preventie en de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Mensen hebben nood aan sociale verbinding, maar veel factoren, zoals stress en de huidige tijd, kunnen ons een geïsoleerd gevoel geven. Losgekoppeld zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en zelfs meer stress.

Lees meer