The Hunger Project

We hebben sinds dit jaar een nieuwe non-profit partner in het Zero Hunger-initiatief: The Hunger Project. Met onze foundation hebben we een eerste donatie van $ 30.000 gedaan aan het werk van de organisatie, waarbij vrouwen voorop staan en mensen met honger zelf in actie komen. Samen investeren we in gemeenschappen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, zodat zij zelf hun situatie kunnen verbeteren en een einde aan honger en ondervoeding kunnen maken.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zijn meer dan 821,6 miljoen mensen chronisch ondervoed en leeft 99% van hen in lage- en middeninkomenslanden. De missie van The Hunger Project is om een ​​einde te maken aan de honger in de wereld door vooruitstrevende, duurzame, grassroot strategieën waarin vrouwen centraal staan. En door te pleiten voor de invoering van deze strategieën in landen over de hele wereld.

"Het wereldwijde initiatief “Nutrition for Zero Hunger” is onze manier om honger uit te roeien en mensen de voeding te geven die ze nodig hebben," zei Alan Hoffman, Vice President, Global Corporate Affairs, Herbalife Nutrition. "We zijn trots om partner van The Hunger Project te zijn ​​en hun wereldwijde inspanningen te ondersteunen."

Door dit partnerschap, in het kader van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief, zullen Herbalife Nutrition en HNF The Hunger Project ondersteunen in haar werk op weg naar het einde van honger door:

Focus op wat belangrijk is: door te investeren in vrouwen en meisjes, plattelandsgemeenschappen te mobiliseren en slimme partnerschappen met lokale overheden aan te moedigen, stelt The Hunger Project mensen in staat om zélf hun situatie te verbeteren en een einde aan honger te maken. Want blijvende verandering komt van binnenuit en onderop. Van voorlopers uit de gemeenschappen zelf.

Verbetering van voedingseducatie: gemeenschappen krijgen toegang tot informatie over het belang van gezonde voeding en over verschillende, gezondere, lokaal duurzame voedingskeuzes.

Aandacht vragen voor honger: via het uitgebreide wereldwijde netwerk van onafhankelijke Herbalife Nutrition-members en meer dan 8.000 werknemers wereldwijd, kunnen we zoveel mogelijk mensen en gemeenschappen bereiken met het werk en de missie van The Hunger Project en dit nieuwe partnerschap.

"We werken graag samen met partners die het ook belangrijk vinden om de diepere oorzaken van honger aan te pakken met duurzame, lange-termijn-oplossingen," zegt Jenna Recuber, Global Vice President van The Hunger Project. "We zijn dankbaar dat Herbalife Nutrition investeert in mensen, zodat zij hun eigen situatie kunnen veranderen en hun dorpen uit de honger kunnen trekken.”

Naast ondersteuning van strategische partnerschappen, sluit Nutrition for Zero Hunger aan bij het duurzame ontwikkelingsdoel # 2 van de Verenigde Naties. Volgens dit doel moet het aantal mensen met honger in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

Als een wereldwijde leider in voeding, werd Herbalife Nutrition bijna 40 jaar geleden opgericht. We zijn een betrouwbare bron van goede voeding en we bieden via een netwerk van onafhankelijke members onze producten wereldwijd aan onze klanten aan.

Informatie over Nutrition for Zero Hunger

Met Nutrition for Zero Hunger helpt Herbalife Nutrition de toenemende honger in de wereld, voedselonzekerheid en ondervoeding te verminderen. Als leider in de voedingsindustrie zetten we ons in om aan deze behoefte te voldoen door inspanningen voor toegang tot gezonde voeding en voedingseducatie. Nutrition for Zero Hunger sluit aan bij de Sustainable Development Goal # 2 van de Verenigde Naties, die oproept tot gedurfde actie om ondervoeding in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen, evenals oplossingen om de wereldwijde honger te beëindigen en de voeding wereldwijd te verbeteren. Het initiatief pakt mondiale honger, voedselzekerheid en ondervoeding aan door middel van belangrijke toezeggingen om wereldwijd betere toegang en onderwijs van gezonde voeding te garanderen.

Klik hier om door te lezen over Nutrition for Zero Hunger.

Informatie over The Hunger Project

The Hunger Project is een internationale non-profitorganisatie die werkt aan het einde van honger. The Hunger Project gelooft dat onze generatie een einde kan maken aan chronische honger. Door in Afrika, Azië en Latijns Amerika te investeren in mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen.

The Hunger Project is actief in 23 landen. In de afgelopen jaren trainde de organisatie bijna 500.000 lokale vrijwilligers, die het verschil voor hun 16,5 miljoen dorpsgenoten.

Lees meer over de organisatie op www.thp.org.

Gerelateerd

Alle artikelen
Pedagogisch Centrum Wagenschot

Pedagogisch Centrum Wagenschot

Auteur: Herbalife Nutrition

De COVID-19 periode is voor ons allen een hele moeilijke tijd. Ook de kwetsbare kinderen in België lijden onder deze situatie. Casa Herbalife Nutrition ‘Pedagogisch Centrum Wagenschot’ moest ook het één en ander aanpassen. Deze organisatie biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maart 2020 leidde tot de verplichting voor hen om - onder de COVID-19 regelgeving - 25 jonge kinderen in hun residentie te houden, zonder de mogelijkheid om hun ouders te bezoeken. Dit om het risico op besmetting te verminderen.

Lees meer

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Auteur: Samantha Clayton

Het zijn stressvolle tijden. Veel mensen hebben moeite om thuiswerken te combineren met thuisonderwijs en de behoeften van het gezin of huisgenoten. Met al deze saamhorigheid is het vaak moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, wat ons kan uitputten. Als je worstelt met energie, dan heeft dit invloed op hoeveel je aan anderen en, belangrijker nog, aan jezelf kunt geven.

Lees meer

Duurzaamheid bij Herbalife Nutrition

Duurzaamheid bij Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Duurzaamheid staat steeds meer in de spotlight. Regelmatig zie je op het nieuws iets over de klimaatverandering. Volgens veel wetenschappers wordt deze klimaatverandering vooral veroorzaakt door de mens. Voornamelijk door de verbranding van fossiele brandstoffen komt er veel CO2 in de lucht. En dit zorgt dan weer voor opwarming van de aarde. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat heeft Herbalife Nutrition reeds verbeterd op dit gebied? En wat zijn de toekomstplannen? In deze blog vind je alle informatie omtrent duurzaamheid Bij Herbalife Nutrition.

Lees meer