Je houdt je doelen langer vol met een coach aan je zijde

Het is algemeen bekend: met z’n tweeën zijn de meeste dingen in het leven leuker dan alleen. Zo ook je wellness doelen te lijf gaan. Mensen die een coach hebben behalen hun doelen eerder dan degenen die alleen aan de slag gaan. De term wellness coach klinkt motiverend en positief. En of iemand je nu helpt om je fitnessroutine te verbeteren of betere voedingskeuzes te maken, coaches hebben dezelfde doelen.

De relevantie van Wellness Coaching

Wellness coaches moedigen je aan en inspireren je. Ze willen dat jij slaagt en op je best presteert. Ze weten dat de inspanning belangrijker is dan het resultaat en dat het verlangen om te slagen van binnenuit komt.

Ze weten ook dat het beheersen van een vaardigheid een proces is, en dat je onderweg fouten gaat maken - wat niet alleen oké is, maar ook verwacht wordt. Het belangrijkste is dat een coach met je samenwerkt - als een partner die je successen deelt en je helpt op de momenten waarin je het moeilijk hebt.


Inspiratie komt in alle vormen en maten

Er zijn verschillende soorten wellness coaches, die allemaal op verschillende manieren hulp bieden. Professionele coaches - dat is bijvoorbeeld een diëtist- dienen bijvoorbeeld om hun klanten op te voeden, hen te adviseren en ondersteunen bij het vinden van manieren om hun doelen te bereiken en professionele begeleiding te bieden.

Iemand als je wandel partner zou ook een coach kunnen zijn - een maatje. Jullie tweeën delen op dat moment dezelfde gezondheidskwesties en doelen en jullie bieden elkaar ondersteuning om elkaar te helpen die doelen te bereiken.

Dan zijn er nog de wellness "mentoren" - zij zijn degenen die hun specifieke gewichtsprobleem al hebben overwonnen en er succesvol mee omgaan. Iemand die gewicht heeft verloren en het eraf kan houden, dient als mentor en rolmodel - en geeft hoop en inspiratie aan degenen die het moeilijk hebben.

Bij Herbalife Nutrition hebben we veel verhalen van onze onafhankelijke distributeurs die een coach en mentor voor hun klanten zijn. Ze creëren een vertrouwensrelatie met hun klanten, helpen hen bij het vaststellen van hun doelstellingen en bieden productbegeleiding en bewegingsadvies om hen op weg te helpen.


Open en eerlijk zijn over je doelen

Bij coaching gaat het om het ontwikkelen van een relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en openheid. Op basis hiervan kan een distributeur de motivaties en doelstellingen van zijn klanten echt leren kennen en hen zo gedurende hun hele reis begeleiden.

Waar het op neerkomt is dit - we hebben overal wellnesscoaches om ons heen. Je arts, die je alles uitlegt waar jij je zorgen over maakt en je met raad en daad terzijde staat. Je maatje, die op je in 'praat' als je op het punt staat iets te eten waarvan je weet dat je het niet moet doen. En als je met een distributeur werkt, kan hij of zij je voorzien van producten en begeleiding die jouw fitness- en voedingsdoelen ondersteunen. Zo stelt je distributeur een persoonlijk maaltijd- en bewegingsplan voor je op. Daarnaast helpt de hij of zij je gemotiveerd te blijven en staat met tips voor je klaar als je het even niet meer weet.

Dus maak er gebruik van. Ga die band aan met elkaar en behaal ook jouw doelen sneller zodat je voor de zomer lekker in je lichaam zit.

Gerelateerd

Alle artikelen
De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

Auteur: Herbalife Nutrition

Door Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition. Wist je dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen stressbronnen - het reageert gewoonweg op de stress. Dus, of deze stress nu voortkomt uit een feitelijke gebeurtenis - zoals een auto die je bijna raakt - of gewoon een gedachte; 'ik vraag me af of ik ooit door een auto zal worden aangereden', het lichaam kan op een vergelijkbare manier reageren. In deze tijden waarin er zoveel onzekerheid is, kan stress een enorme impact hebben op ons lichaam.

Lees meer

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Auteur: Herbalife Nutrition

Een nieuwe studie(1) toont aan dat depressie en stress, als dit niet kan worden beheerst, een negatief effect kan hebben op de stofwisseling en zelfs de effecten van gezonde voedingskeuzes teniet kunnen doen. Zeker nu we allemaal gedwongen binnen zitten en veel verschillende ballen in de lucht moeten houden is dit enorm belangrijk. Het is dus de moeite waard om je in mindfulness te verdiepen en het ‘zweverige’ vooroordeel los te laten.

Lees meer

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Auteur: Herbalife Nutrition

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Lees meer