Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Met Herbalife Nutrition weer op de goede weg

Door zij nieuwe actieve levensstijl in combinatie met de voeding van Herbalife Nutrition, ging Kenneth zich weer goed voelen. Zo goed dat hij het hardlopen weer ten volle wist op te pakken. Hij kreeg zijn zin en vitaliteit terug om er weer volop tegenaan te gaan.

Kenneth gebruikt de Herbalife voeding nu al twee jaar dagelijks en hij heeft de sportieve vaart er goed in. Zo goed zelfs dat hij de loodzware marathon DES SABLES gaat lopen.

Marathon DES SABLES: monsterrace door de Sahara
Deze loodzware ultramarathon, die van 3 tot en met 13 april wordt gehouden, zien velen als de zwaarste voettocht op aarde. Mede ook door de temperaturen die overdag tussen de 40 en 50 graden Celsius liggen. Thuis heeft hij, om alvast aan de warmte te wennen, een kamertje waar een fiets op rollen staat en waar hij de verwarming flink opstookt.

In totaal gaat Kenneth in zes dagen, dwars door de woestijn van Marokko, circa 250 kilometer lopen. De marathon wordt dit jaar sinds 1986 voor de 35e keer gehouden.

Trainen voor marathon DES SABLES
Omdat Kenneth de marathon voor 90% wil hardlopen en niet wil wandelen, is hij nu flink aan het trainen met de voeding van Herbalife Nutrition. Vooral op het strand, om zo goed mogelijk aan het hardlopen op zand te wennen.
Van de zes dagen loopt hij vijf dagen tussen de 30 en 40 kilometer en de derde dag maar liefst 86 kilometer.

Mentaal en lichamelijk bereidt hij zich voor op de hitte, maar ook op de kou. Gek genoeg kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt liggen. En dan ligt hij, weinig beschut, met acht mensen onder een zeil.

Nooit je sportpassie opgeven
Kenneth ziet in de marathon een grote uitdaging voor zichzelf en wil aan zijn omgeving bewijzen dat je, als je iets overkomt, niet hoeft te stoppen met je sportpassie. Na een zware rugoperatie staat hij toch maar mooi op 3 april aan de zanderige startblokken van deze zeer zware marathon.
Met het lopen van de marathon zamelt Kenneth geld in voor de Herbalife Nutrition Foundation.

Bekijk hieronder de video over Kenneth ’s uitdaging.

Gerelateerd

Alle artikelen
De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

Auteur: Herbalife Nutrition

Door Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition. Wist je dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen stressbronnen - het reageert gewoonweg op de stress. Dus, of deze stress nu voortkomt uit een feitelijke gebeurtenis - zoals een auto die je bijna raakt - of gewoon een gedachte; 'ik vraag me af of ik ooit door een auto zal worden aangereden', het lichaam kan op een vergelijkbare manier reageren. In deze tijden waarin er zoveel onzekerheid is, kan stress een enorme impact hebben op ons lichaam.

Lees meer

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Auteur: Herbalife Nutrition

Een nieuwe studie(1) toont aan dat depressie en stress, als dit niet kan worden beheerst, een negatief effect kan hebben op de stofwisseling en zelfs de effecten van gezonde voedingskeuzes teniet kunnen doen. Zeker nu we allemaal gedwongen binnen zitten en veel verschillende ballen in de lucht moeten houden is dit enorm belangrijk. Het is dus de moeite waard om je in mindfulness te verdiepen en het ‘zweverige’ vooroordeel los te laten.

Lees meer

Je houdt je doelen langer vol met een coach aan je zijde

Je houdt je doelen langer vol met een coach aan je zijde

Auteur: Herbalife Nutrition

Het is algemeen bekend: met z’n tweeën zijn de meeste dingen in het leven leuker dan alleen. Zo ook je wellness doelen te lijf gaan. Mensen die een coach hebben behalen hun doelen eerder dan degenen die alleen aan de slag gaan. De term wellness coach klinkt motiverend en positief. En of iemand je nu helpt om je fitnessroutine te verbeteren of betere voedingskeuzes te maken, coaches hebben dezelfde doelen.

Lees meer