Kwetsbare kinderen op bezoek bij Belgian Football Center

Kinderen van het Pedagogisch Centrum Wagenschot beleefden 7 maart jongstleden een onvergetelijke dag bij het Belgian Football Center, het trainingskamp van de Rode Duivels. De dag kwam tot stand door een samenwerking tussen de Herbalife Nutrition Foundation en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die vinden dat, naast goede (op)voeding, elk kind ook echt kind moet kunnen zijn.

Negen kinderen tussen de twaalf en achttien jaar, met ernstige problemen op verschillende levensgebieden, werden op het trainingscomplex door een enthousiaste begeleidster rondgeleid. Ze mochten een kijkje nemen in de kleedkamers van de spelers, de fitnessruimte, de verschillende voetbalvelden en na een gezamenlijke lunch in het clubhuis werd er een serieuze voetbalwedstrijd gespeeld in de binnenhal. Ter afsluiting kregen de kinderen in de kleedkamer een goody bag met leuke Rode Duivels gadgets. De kinderen waren erg te spreken over de dag. “Het was een topdagje en ik vond, naast het echte voetballen, het voetballen op de PS4 ook heel leuk."

Het Pedagogisch Centrum Wagenschot, een vereniging zonder winstoogmerk, biedt jongeren een veilige haven en kansen tot zelfontplooiing voor een positieve maatschappelijke integratie en kwaliteit van leven. Marc Tieberghien, gedelegeerd bestuurder met de zakelijke leiding, vond de dag ook zeer geslaagd. “Door de sponsorconnectie tussen Herbalife Nutrition en de KBVB kregen wij een leuke en goed verzorgde dag op het trainingscomplex. Een aantal jaren geleden koos de Herbalife Nutrition Foundation ons als goede doel in België. Met de subsidies van de overheid kunnen we de lonen van onze begeleiders betalen, dankzij de jaarlijkse donaties en het vrijwilligerswerk van het fonds kunnen we onze jongeren ook extra middelen bieden, zoals inschrijvingsgeld bij sportclubs, sportuitrusting, kleding, schoenen, kampen tijdens de vakanties en ga zo maar door.”

“De bijdrage die we met de Herbalife Nutrition Foundation kunnen leveren om een positieve impact te hebben op kwetsbare kinderen is een van de dingen die ons het meest trots maakt bij Herbalife Nutrition”, aldus Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Nutrition België.

“De activiteit bij de KBVB, waar wij Official Sports Nutrition Supplier van zijn, was zeer geslaagd. Het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren en hoe ze even hun zorgen konden vergeten.”

Lees hier meer over de samenwerking tussen Herbalife Nutrition en de KBVB.

Gerelateerd

Alle artikelen
Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Auteur: Herbalife Nutrition

Een paar jaar geleden besloot Herbalife Nutrition een triatlon te organiseren om atleten van alle niveaus de kans te geven op het hoogste niveau te presteren en te laten zien dat voeding en gezonde keuzes een enorm verschil kunnen maken in het leven. Niemand had gedacht dat we op dat moment, op die spectaculaire dag in Los Angeles in mei 2019, samen met de rest van de wereld, deel zouden uitmaken van de ultieme uithoudingstest - het overleven van een wereldwijde pandemie.

Lees meer

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Auteur: Kent Bradley

Toen ik een kind was, hield ik van verstoppertje spelen. Ik zou tot 50 tellen terwijl mijn vrienden renden en zich verstopten. En mijn rol was om ze vervolgens te zoeken en te vangen. Ook al waren ze aanwezig, ik zag ze gewoon niet. Honger is ook zo; het kan aanwezig zijn, maar gewoon niet gezien worden.

Lees meer

6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

Auteur: Herbalife Nutrition

De pandemie heeft de wereld zoals we die kennen veranderd en heeft een tragische crisis veroorzaakt in de volksgezondheid, de economie en voedselonzekerheid. Het aantal mensen dat lijdt aan honger en ondervoeding, vooral kinderen, blijft stijgen en vormt een bedreiging voor de meest kwetsbare communities.

Lees meer