Kwetsbare kinderen op bezoek bij Belgian Football Center

Kinderen van het Pedagogisch Centrum Wagenschot beleefden 7 maart jongstleden een onvergetelijke dag bij het Belgian Football Center, het trainingskamp van de Rode Duivels. De dag kwam tot stand door een samenwerking tussen de Herbalife Nutrition Foundation en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die vinden dat, naast goede (op)voeding, elk kind ook echt kind moet kunnen zijn.

Negen kinderen tussen de twaalf en achttien jaar, met ernstige problemen op verschillende levensgebieden, werden op het trainingscomplex door een enthousiaste begeleidster rondgeleid. Ze mochten een kijkje nemen in de kleedkamers van de spelers, de fitnessruimte, de verschillende voetbalvelden en na een gezamenlijke lunch in het clubhuis werd er een serieuze voetbalwedstrijd gespeeld in de binnenhal. Ter afsluiting kregen de kinderen in de kleedkamer een goody bag met leuke Rode Duivels gadgets. De kinderen waren erg te spreken over de dag. “Het was een topdagje en ik vond, naast het echte voetballen, het voetballen op de PS4 ook heel leuk."

Het Pedagogisch Centrum Wagenschot, een vereniging zonder winstoogmerk, biedt jongeren een veilige haven en kansen tot zelfontplooiing voor een positieve maatschappelijke integratie en kwaliteit van leven. Marc Tieberghien, gedelegeerd bestuurder met de zakelijke leiding, vond de dag ook zeer geslaagd. “Door de sponsorconnectie tussen Herbalife Nutrition en de KBVB kregen wij een leuke en goed verzorgde dag op het trainingscomplex. Een aantal jaren geleden koos de Herbalife Nutrition Foundation ons als goede doel in België. Met de subsidies van de overheid kunnen we de lonen van onze begeleiders betalen, dankzij de jaarlijkse donaties en het vrijwilligerswerk van het fonds kunnen we onze jongeren ook extra middelen bieden, zoals inschrijvingsgeld bij sportclubs, sportuitrusting, kleding, schoenen, kampen tijdens de vakanties en ga zo maar door.”

“De bijdrage die we met de Herbalife Nutrition Foundation kunnen leveren om een positieve impact te hebben op kwetsbare kinderen is een van de dingen die ons het meest trots maakt bij Herbalife Nutrition”, aldus Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Nutrition België.

“De activiteit bij de KBVB, waar wij Official Sports Nutrition Supplier van zijn, was zeer geslaagd. Het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren en hoe ze even hun zorgen konden vergeten.”

Lees hier meer over de samenwerking tussen Herbalife Nutrition en de KBVB.

Gerelateerd

Alle artikelen
Duurzaamheid bij Herbalife Nutrition

Duurzaamheid bij Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Duurzaamheid staat steeds meer in de spotlight. Regelmatig zie je op het nieuws iets over de klimaatverandering. Volgens veel wetenschappers wordt deze klimaatverandering vooral veroorzaakt door de mens. Voornamelijk door de verbranding van fossiele brandstoffen komt er veel CO2 in de lucht. En dit zorgt dan weer voor opwarming van de aarde. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat heeft Herbalife Nutrition reeds verbeterd op dit gebied? En wat zijn de toekomstplannen? In deze blog vind je alle informatie omtrent duurzaamheid Bij Herbalife Nutrition.

Lees meer

Creëer een plan voor een gezonde levensstijl dat voor jou werkt

Creëer een plan voor een gezonde levensstijl dat voor jou werkt

Als het gaat om fit en gezond worden, zijn er veel factoren die kunnen bijdragen aan je algehele gevoel van welzijn. Van voeding en rust, tot stress, werkverplichtingen, erfelijkheid en meer. Dit zijn slechts enkele van de vele dingen die jouw persoonlijke resultaten kunnen beïnvloeden.

Lees meer

Het pad naar geen honger omvat empowerment van vrouwen

Het pad naar geen honger omvat empowerment van vrouwen

Auteur: Herbalife Nutrition

Als vrouwen empowered worden, profiteert de samenleving als geheel hiervan. Studies tonen aan dat empowerment van vrouwen leidt tot gezondere gezinnen, verminderde kindersterfte, hogere scholingspercentages en sterkere economieën met een hoger BBP. Desondanks worden vrouwen onevenredig zwaar getroffen door honger. Vrouwen en meisjes vormen 60% van degenen die voedsel onzeker zijn, 821 miljoen mensen wereldwijd. De redenen waarom vrouwen meer acute honger lijden, zijn geworteld in verschillende complexe en vaak met elkaar verweven kwesties, waaronder cultuur, genderongelijkheid, toegang tot middelen, onderwijs en meer.

Lees meer