Kwetsbare kinderen op bezoek bij Belgian Football Center

Kinderen van het Pedagogisch Centrum Wagenschot beleefden 7 maart jongstleden een onvergetelijke dag bij het Belgian Football Center, het trainingskamp van de Rode Duivels. De dag kwam tot stand door een samenwerking tussen de Herbalife Nutrition Foundation en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die vinden dat, naast goede (op)voeding, elk kind ook echt kind moet kunnen zijn.

Negen kinderen tussen de twaalf en achttien jaar, met ernstige problemen op verschillende levensgebieden, werden op het trainingscomplex door een enthousiaste begeleidster rondgeleid. Ze mochten een kijkje nemen in de kleedkamers van de spelers, de fitnessruimte, de verschillende voetbalvelden en na een gezamenlijke lunch in het clubhuis werd er een serieuze voetbalwedstrijd gespeeld in de binnenhal. Ter afsluiting kregen de kinderen in de kleedkamer een goody bag met leuke Rode Duivels gadgets. De kinderen waren erg te spreken over de dag. “Het was een topdagje en ik vond, naast het echte voetballen, het voetballen op de PS4 ook heel leuk."

Het Pedagogisch Centrum Wagenschot, een vereniging zonder winstoogmerk, biedt jongeren een veilige haven en kansen tot zelfontplooiing voor een positieve maatschappelijke integratie en kwaliteit van leven. Marc Tieberghien, gedelegeerd bestuurder met de zakelijke leiding, vond de dag ook zeer geslaagd. “Door de sponsorconnectie tussen Herbalife Nutrition en de KBVB kregen wij een leuke en goed verzorgde dag op het trainingscomplex. Een aantal jaren geleden koos de Herbalife Nutrition Foundation ons als goede doel in België. Met de subsidies van de overheid kunnen we de lonen van onze begeleiders betalen, dankzij de jaarlijkse donaties en het vrijwilligerswerk van het fonds kunnen we onze jongeren ook extra middelen bieden, zoals inschrijvingsgeld bij sportclubs, sportuitrusting, kleding, schoenen, kampen tijdens de vakanties en ga zo maar door.”

“De bijdrage die we met de Herbalife Nutrition Foundation kunnen leveren om een positieve impact te hebben op kwetsbare kinderen is een van de dingen die ons het meest trots maakt bij Herbalife Nutrition”, aldus Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Nutrition België.

“De activiteit bij de KBVB, waar wij Official Sports Nutrition Supplier van zijn, was zeer geslaagd. Het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren en hoe ze even hun zorgen konden vergeten.”

Lees hier meer over de samenwerking tussen Herbalife Nutrition en de KBVB.

Gerelateerd

Alle artikelen
“Nutrition for Zero Hunger” initiatief

“Nutrition for Zero Hunger” initiatief

Auteur: Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition heeft de lancering van het wereldwijde initiatief “Nutrition for Zero Hunger” aangekondigd, waarmee $2 miljoen wordt toegezegd om de honger in de wereld te helpen beëindigen, ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot goede voeding en stijgende obesitas aanpakken. Het initiatief, met de hulp van non-profit partners, zal zich richten op het bieden van toegang tot gezonde voeding, het verbeteren van voedingseducatie, het identificeren van duurzame voedingsbronnen en het vergroten van het bewustzijn van de wereldwijde crisis.

Lees meer

Succesvolle negende editie van Tour d’ Extravaganza

Succesvolle negende editie van Tour d’ Extravaganza

Auteur: Berry ten Hoven

Op 18 september jongstleden kwamen achtentachtig Belgische Herbalife Nutrition members in Keulen aan bij het internationale Herbalife Nutrition event Extravaganza. Met deze Tour d’Extravaganza steunden zij Pedagogisch Centrum Wagenschot, een vereniging die jongeren een veilige haven en kansen tot zelfontplooiing biedt, door te wielrennen, mountainbiken, wandelen en lopen en daarmee donaties op te halen.

Lees meer

Herbalife Nutrition werkt samen met het Amerikaanse Rode Kruis om het bewustzijn omtrent broodnodige bloeddonaties te vergroten

Herbalife Nutrition werkt samen met het Amerikaanse Rode Kruis om het bewustzijn omtrent broodnodige bloeddonaties te vergroten

Auteur: Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition zal samen met het Amerikaanse Rode Kruis en andere organisaties, beroemdheden en influencers de cruciale rol die bloeddonaties spelen in de patiëntenzorg promoten. Herbalife Nutrition helpt ook mensen bewust te maken van de behoefte aan bloeddonatie via haar social media kanalen, en onder haar medewerkers, onafhankelijke members en klanten.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x