Kwetsbare kinderen op bezoek bij Belgian Football Center

Kinderen van het Pedagogisch Centrum Wagenschot beleefden 7 maart jongstleden een onvergetelijke dag bij het Belgian Football Center, het trainingskamp van de Rode Duivels. De dag kwam tot stand door een samenwerking tussen de Herbalife Nutrition Foundation en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die vinden dat, naast goede (op)voeding, elk kind ook echt kind moet kunnen zijn.

Negen kinderen tussen de twaalf en achttien jaar, met ernstige problemen op verschillende levensgebieden, werden op het trainingscomplex door een enthousiaste begeleidster rondgeleid. Ze mochten een kijkje nemen in de kleedkamers van de spelers, de fitnessruimte, de verschillende voetbalvelden en na een gezamenlijke lunch in het clubhuis werd er een serieuze voetbalwedstrijd gespeeld in de binnenhal. Ter afsluiting kregen de kinderen in de kleedkamer een goody bag met leuke Rode Duivels gadgets. De kinderen waren erg te spreken over de dag. “Het was een topdagje en ik vond, naast het echte voetballen, het voetballen op de PS4 ook heel leuk."

Het Pedagogisch Centrum Wagenschot, een vereniging zonder winstoogmerk, biedt jongeren een veilige haven en kansen tot zelfontplooiing voor een positieve maatschappelijke integratie en kwaliteit van leven. Marc Tieberghien, gedelegeerd bestuurder met de zakelijke leiding, vond de dag ook zeer geslaagd. “Door de sponsorconnectie tussen Herbalife Nutrition en de KBVB kregen wij een leuke en goed verzorgde dag op het trainingscomplex. Een aantal jaren geleden koos de Herbalife Nutrition Foundation ons als goede doel in België. Met de subsidies van de overheid kunnen we de lonen van onze begeleiders betalen, dankzij de jaarlijkse donaties en het vrijwilligerswerk van het fonds kunnen we onze jongeren ook extra middelen bieden, zoals inschrijvingsgeld bij sportclubs, sportuitrusting, kleding, schoenen, kampen tijdens de vakanties en ga zo maar door.”

“De bijdrage die we met de Herbalife Nutrition Foundation kunnen leveren om een positieve impact te hebben op kwetsbare kinderen is een van de dingen die ons het meest trots maakt bij Herbalife Nutrition”, aldus Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Nutrition België.

“De activiteit bij de KBVB, waar wij Official Sports Nutrition Supplier van zijn, was zeer geslaagd. Het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren en hoe ze even hun zorgen konden vergeten.”

Lees hier meer over de samenwerking tussen Herbalife Nutrition en de KBVB.

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Nutrition werkt samen met het Amerikaanse Rode Kruis om het bewustzijn omtrent broodnodige bloeddonaties te vergroten

Herbalife Nutrition werkt samen met het Amerikaanse Rode Kruis om het bewustzijn omtrent broodnodige bloeddonaties te vergroten

Auteur: Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition zal samen met het Amerikaanse Rode Kruis en andere organisaties, beroemdheden en influencers de cruciale rol die bloeddonaties spelen in de patiëntenzorg promoten. Herbalife Nutrition helpt ook mensen bewust te maken van de behoefte aan bloeddonatie via haar social media kanalen, en onder haar medewerkers, onafhankelijke members en klanten.

Lees meer

Heb je een peptalk nodig?

Heb je een peptalk nodig?

Auteur: Herbalife Nutrition

Welke goede voornemens heb je gemaakt voor 2019? Uit een onderzoek aan het begin van het jaar onder 2.000 mensen bleek dat 71% van de mensen een beslissing nam om gezonder te gaan eten, terwijl 65% van de mensen aangaf meer te willen gaan bewegen.

Lees meer

Herbalife Nutrition Vikings

Herbalife Nutrition Vikings

Auteur: Herbalife Nutrition

Wat een prestaties werden er op zaterdag 13 april neergezet op het parcours van de Strong Viking run! Onder de 6000 deelnemers lieten 900 Herbalife Nutrition vikingen zien wat de juiste voeding met je kan doen.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x