Pedagogisch Centrum Wagenschot

De COVID-19 periode is voor ons allen een hele moeilijke tijd. Ook de kwetsbare kinderen in België lijden onder deze situatie. Casa Herbalife Nutrition ‘Pedagogisch Centrum Wagenschot’ moest ook het één en ander aanpassen. Deze organisatie biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maart 2020 leidde tot de verplichting voor hen om - onder de COVID-19 regelgeving - 25 jonge kinderen in hun residentie te houden, zonder de mogelijkheid om hun ouders te bezoeken. Dit om het risico op besmetting te verminderen.

Deze maatregel liep tot 31 mei. In deze tijd was het een extra job om voor deze kinderen een volwaardig "thuis" te creëren in hun organisatie. Alleen via sociale media was het mogelijk om hun familie te spreken. Ze hebben extra budget ingezet voor wooncomfort in Wagenschot: eten, allerlei soorten ontspanning en alle kleding moest door hen worden gefinancierd. En ze waren vooral meer in contact met de kwetsbare kinderen, omdat ze zich soms erg eenzaam voelden. Het personeel moest zich extra inzetten om 24/7 aanwezigheid te kunnen realiseren. Ze hebben gelukkig deze donkere periode zonder enige besmetting kunnen doorstaan.

Samen met onze Herbalife Nutrition members halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor deze organisatie. Ook hebben verschillende Herbalife Nutrition members en corporate medewerkers sportmateriaal/kleding verstrekt, zodat kinderen met minder mogelijkheden(door financiële problemen) thuis kunnen sporten. En als laatste werd de jaarlijkse opendeurdag van Wagenschot, met diverse attracties, mede mogelijk gemaakt door de vele hulpverleners en Herbalife Nutrition members.

Maar hoe zet Wagenschot eigenlijk het mooie opgehaalde bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Shaun zit sinds maart 2019 bij Wagenschot. Zijn twee jongere broers wonen nog bij hun moeder in sociaal achtergestelde omstandigheden. Begin maart probeerde zijn moeder zelfmoord te plegen en de twee jongere broers, Shane en Bob, werden door de autoriteiten thuis weggehaald en ook naar Wagenschot gebracht om daar te verblijven. Bij aankomst leken ze mentaal in de war en ondervoed te zijn, vanwege de omstandigheden thuis en het gebrek aan financiële middelen. Hun vader was al sinds een tijdje buiten beeld. Wagenschot begon met intensieve individuele begeleiding om de twee broers - samen met Shaun - in een gemoedstoestand te brengen van normale dagelijkse gewoonten (eten, hygiëne en een normale nachtrust). De twee jongere broers waren nogal sceptisch en wilden toch terug naar hun moeder. Shaun, als oudere broer, steunde de hulpverleners in hun poging zijn broers te helpen, door hen te overtuigen om de methode van de hulpverleners te volgen. Na 3 maanden hadden Shane en Bob weer normale gewoonten en wisten ze hoe ze zich in het dagelijks leven moesten gedragen (gezond eten, eten op bepaalde momenten, enz.). Ondertussen was de moeder weer thuis van het ziekenhuis. De hulpverleners hebben de moeder ook kort begeleid om een ​​betere balans te creëren tussen thuis en leven voor de twee jongere broers. Dit ging goed waardoor Shane en Bob weer terugkeerden naar huis. Shaun is inmiddels een vaste bewoner in Wagenschot en werkt goed mee in zijn geplande traject. Ze houden de thuissituatie nog steeds in de gaten en Shaun mag nu als proef in de weekenden naar huis. In plaats van geld bieden ze hem essentiële voeding zodat zijn moeder en zijn twee broers meer gemotiveerd zijn om het reguliere voedingsschema voort te zetten.

Sander is 16 jaar oud en groeide op in een erg arm gezin. Hij logeerde doordeweeks bij Wagenschot en in de weekenden was hij thuis. Bij Wagenschot ontdekten ze al snel dat Sander slimmer was dan dat zijn ouders beweerden. Daarom hebben ze Sander naar de reguliere middelbare school geleid en nu volgt hij al 4 jaar de Hotelschool. Dit is een zeer bewonderenswaardige prestatie. Sander profiteerde ook van de voeding support die de Herbalife Nutrition Foundation mogelijk maakt.

Lisa was zwanger toen ze 18 was. Haar moeder is al jaren overleden en haar vader is verdwenen. Haar vriend, de vader van het kind, is sociaal en financieel achtergesteld. In Wagenschot hebben ze haar ondersteund bij het leren van een job namelijk keukenhulp. Zo kan ze zichzelf en haar kindje onderhouden. Er ging ook speciale aandacht naar regelmatig eten en eetgewoonten. Wagenschot heeft met de subsidie van de Herbalife Nutrition Foundation materiaal voor de keuken gekocht wat nodig was om Lisa te helpen.

Dit zijn enkele verhalen van de vele kwetsbare kinderen die we helpen met de Herbalife Nutrition Foundation. We zullen ons blijven inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we nog meer kwetsbare kinderen kunnen helpen naar een beter bestaan. Al 26 jaar lang is de Herbalife Nutrition Foundation (HNF) toegewijd aan het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld door hen te helpen toegang te bieden tot gezonde maaltijden en voedingseducatie.

Ga naar HNF.org om meer te weten te komen over de foundation of vrijwilligerswerk of naar hrbl.me/casafriends om vandaag nog te doneren.

Gerelateerd

Alle artikelen
De impact van papier op het milieu

De impact van papier op het milieu

Auteur: Herbalife Nutrition

Karton en papier zijn unieke producten. Naast een hernieuwbare bron (hout) die CO2 opneemt zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oud papier vormt de basis voor nieuw papier en karton. Het merendeel van het in Nederland gemaakte nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled oud papier en karton. Eén ton (1.000 kg) papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat hebben wij reeds verbeterd op dit gebied? In deze blog vind je informatie omtrent duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Lees meer

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife Nutrition

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld

Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld

Auteur: Luigi Gratton

Stel je een wereld voor waar iedereen toegang heeft tot betaalbaar en voedzaam voedsel en waar onze planeet bloeit en zich herstelt om toekomstige generaties te ondersteunen. Dat is de droom. De realiteit is dat voor veel mensen in bepaalde delen van de wereld toegang tot voedsel een uitdaging kan zijn.

Lees meer