Fitness 4245628 1920

Slank blijven met zwaartekracht en timing

Denk je dat je fitnessapparatuur nodig hebt om in topconditie te komen? Heb je je training uitgesteld, omdat het moeilijk was om aan fitnessapparatuur in winkels of online te komen? Als je jezelf hierin herkent, dan heb ik goed nieuws voor je, je eigen lichaam is eigenlijk het beste fitnessapparaat dat je hebt. Het gaat overal met je mee, je hebt geen ingewikkelde set-ups en daarom is er nooit een excuus om je dag niet sportief te starten.

Blonde woman 2039604 1920

Het effectief gebruiken van je eigen lichaamsgewicht tegen de zwaartekracht in is echt een effectieve trainingsmethode. De meest functionele bewegingen (weerstandstraining), wanneer ze goed worden uitgevoerd, kunnen de volgende resultaten bewerkstelligen: verbeterde spiertonus, kracht, verbeterde botdichtheid en natuurlijk bevordert lichaamsbeweging de afgifte van endorfine waardoor je je energieker voelt.

Tips om je lichaamsgewicht tegen de zwaartekracht in te gebruiken

Als beginner zijn basisbewegingen zoals push-ups, squats, lunges en andere functionele oefeningen een uitdaging, maar naarmate je sterker wordt, moet je creatief worden om ervoor te zorgen dat je de spier voldoende belast om het gewenste resultaat te bereiken.

De sleutel tot fit en strak worden is door herhaling, timing en creatief met oefeningen om te gaan zodat je de zwaartekracht optimaal gebruikt.

  • Verhoog de tijdsduur: Getimede houdingen en langzamere herhalingen verhogen de spanning en belasting van de spier. Overweeg om elke beweging even vast te houden. Doe 2 tellen de oefening naar beneden, houd 2 tellen vast en in 1 tel weer omhoog. Deze timing werkt geweldig voor squats, lunges en push-ups.
  • Verlaag de tijdsduur: Verkort je rusttijd tijdens je sessie. Dit zal je ertoe aanzetten om je algehele cardiovasculaire conditie te verbeteren. Wanneer je begint met trainen voordat je volledig hersteld bent, moet je lichaam leren om efficiënter in de energiebehoeften van je lichaam te voorzien. Een andere manier om deze benadering van minder rust en meer trainingsvolume te bereiken, is door supersets en circuitstijltraining te doen.
  • Boost de beweging: Het veranderen van de hoek van een oefening kan helpen om de beoogde spieren extra te belasten. Als je bijvoorbeeld een push-up uitvoert met je voeten omhoog, worden de borstspieren zwaarder belast. Hetzelfde geldt voor het gemakkelijker maken van oefeningen voor beginners, het doen van een push-up met een tafel of het plaatsen van handen op een muur om de voeten onder de borst te houden, zal de zwaartekracht verminderen en een oefening gemakkelijker maken.
  • Balans: Als je eenmaal effectief bent met basisbewegingen, zal het beginnen met isolatie aan één kant van het lichaam tegelijk de moeilijkheidsgraad van een oefening verhogen en tegelijkertijd meer van je kern stabiliserende spieren vragen.

Veel plezier met je routines, streef ernaar om minimaal 150 minuten aan lichaamsbeweging per week te doen. Wetende dat je eigen lichaam kan worden gebruikt om strakker te worden, hoop ik dat het je zal helpen om minder angstig te zijn over het sluiten van sportscholen en het niet op voorraad zijn van fitnessapparatuur.

Nog meer tips voor het trainen zonder fitnessapparatuur? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer