Sportvoeding en -technologie: trends om in de gaten te houden.

Hebt je jouw innerlijke atleet ontdekt? Om te investeren in sportvoeding en presteren, hoef je geen professional te zijn. Sportvoeding is niet langer alleen voor topsporters. Dankzij nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën, heeft iedereen die een actieve en gezonde levensstijl wil leiden, toegang tot op persoonlijke behoefte afgestemde sportvoeding.

Remote fitness-coaching en voedingstraining bestaan al veel langer, maar waren meestal aan professionele atleten voorbehouden die de expertise van gerenommeerde coaches inhuren. Nu ligt dat anders. Naarmate sportvoeding meer mainstream wordt, onderkennen mensen de behoefte aan meer betaalbare en gemakkelijk toegankelijke gepersonaliseerde fitnesstraining.

Naast nieuwe technologische ontwikkelingen zien wij nieuwe startups gericht op digitale sportcoaching en gepersonaliseerde voeding. Binnen een paar jaar zullen fitness-apps die worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie, virtuele voedingsdeskundigen en elite-coaches voor iedereen en overal toegankelijk zijn.

Fitness streamingprogramma’s met sociale Integratie
Net als online personal training zijn on demand streamingsprogramma’s voor fitness al langer beschikbaar, maar dankzij cloudgebaseerde technologieën en snellere streamingsmogelijkheden kunnen wij op dit gebied spannende ontwikkelingen verwachten.

Groepsfitnesslessen zijn fantastisch omdat ze mensen helpen gemotiveerd te blijven. Met fitnessapparatuur kun je livestream groepslessen zodanig beleven dat het voelt alsof je deel uitmaakt van hun workout gemeenschap, waar je, je ook bevindt.

Toegenomen vraag naar gecertificeerde supplementen en speciale voeding

De gemiddelde fitnessfanaten worden steeds veeleisender over wat zij van sportvoeding verwachten. Met steeds meer sportvoeding op het internet, gaan consumenten actief op zoek naar specifieke voedingsstoffen en waargenomen profijt voordat zij een investering doen.

Sportschoolbezoekers die proberen spiermassa op te bouwen, kunnen zoeken bijvoorbeeld specifieke eiwitbronnen of producten zoeken met bepaalde BCAA-verhoudingen, en mensen die een intensieve training volgen, willen misschien creatine of een ander specifiek ingrediënt aan hun eiwitshakes toevoegen. Dit zet bedrijven ertoe aan om de uitdaging aan te gaan.

Ook hobby-sporters realiseren zich de noodzaak voor betrouwbare supplementenmerken, meer dan holle frasen die niet werken. Consumenten gaan op zoek naar geteste producten met aanvullende certificeringen zoals NSF Certified for Sport® *, wat aangeeft dat elke geproduceerde partij op “vrij van verboden ingrediënten voor atleten” is getest en aan labelclaims en testcriteria voor contaminanten voldoet en in een faciliteit is gefabriceerd die voldoet aan GMP-regelgeving.

Dit geldt al veel langer voor topsporters en supplementcertificering zal alleen maar meer voorkomen. De Professionele sportorganisatie, Major League Baseball, beveelt bijvoorbeeld alleen producten aan die NSF Certified for Sport® zijn.

Over het algemeen stellen consumenten, ongeacht of het nu een hobby- of een pro-sporter betreft, hogere eisen aan hun voeding en willen zij dat het op hun behoeften wordt afgestemd. Fitness blijft voortdurend evolueren om consumenten meer vrijheid te geven terwijl zij toch verbonden blijven.

Om resultaat te kunnen zien, is altijd de combinatie van goede voeding en het doen van lichamelijke activiteiten nodig. Technologie kan een goede stok achter de deur zijn voor motivatie en programmering, maar het komt er altijd toch op neer om op dagelijkse basis te zorgen dat u uw hartslag verhoogt en goed zweet om vervolgens uw lichaam van de juiste brandstof te voorzien.

Gerelateerd

Alle artikelen
De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

De stressreactie: Wat is het en hoe kun je het tegengaan?

Auteur: Herbalife Nutrition

Door Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition. Wist je dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen stressbronnen - het reageert gewoonweg op de stress. Dus, of deze stress nu voortkomt uit een feitelijke gebeurtenis - zoals een auto die je bijna raakt - of gewoon een gedachte; 'ik vraag me af of ik ooit door een auto zal worden aangereden', het lichaam kan op een vergelijkbare manier reageren. In deze tijden waarin er zoveel onzekerheid is, kan stress een enorme impact hebben op ons lichaam.

Lees meer

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Het belang van mindfullness bij stressbeheersing

Auteur: Herbalife Nutrition

Een nieuwe studie(1) toont aan dat depressie en stress, als dit niet kan worden beheerst, een negatief effect kan hebben op de stofwisseling en zelfs de effecten van gezonde voedingskeuzes teniet kunnen doen. Zeker nu we allemaal gedwongen binnen zitten en veel verschillende ballen in de lucht moeten houden is dit enorm belangrijk. Het is dus de moeite waard om je in mindfulness te verdiepen en het ‘zweverige’ vooroordeel los te laten.

Lees meer

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

Auteur: Herbalife Nutrition

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Lees meer