Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Wereldwijd hebben meer dan 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende, voedzaam voedsel. De wereldbevolking blijft groeien en de verwachting is dat de behoefte aan voedsel zal toenemen. Via het Nutrition for Zero Hunger-initiatief werkt Herbalife Nutrition samen met partners om middelen, maaltijden en educatie te bieden om mensen in nood te helpen.

Ter ondersteuning van de programma's en educatieve campagnes van Herbalife Nutrition non-profit partners, heeft Nutrition for Zero Hunger tot nu toe:

  • Bijna 700.000 voedzame maaltijden beschikbaar gesteld aan kinderen en gezinnen.
  • Meer dan 500.000 gedoneerde producten geschonken en 3.500 pond voedsel geleverd aan gezinnen in nood
  • 47.000 vrouwen borstvoeding- en voedingsvoorlichting gegeven voor een gezonde ontwikkeling van het kind
  • 40.000 kinderen voorzien van essentiële voedingssupplementen om het tekort aan voedingsstoffen te verminderen en een gezonde ontwikkeling van het kind te ondersteunen

"Het Nutrition for Zero Hunger-initiatief van Herbalife Nutrition is behulpzaam geweest bij het verlichten van honger, maar we hebben nog een lange weg te gaan om een ​​wereld op te bouwen waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatief voedsel", aldus Alan Hoffman, Executive Vice President, Global Corporate Affairs. "Voor het uitroeien van honger zullen de gezamenlijke inspanningen van regeringen, non-profitorganisaties en bedrijven nodig zijn om samen te werken en we zullen blijven samenwerken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot goede maaltijden."

De wereldwijde pandemie zorgt voor meer voedselonzekerheid en volgens een recent rapport van de Verenigde Naties zullen tegen eind 2020 waarschijnlijk nog eens 132 miljoen mensen met voedselonzekerheid te maken krijgen. Meer dan ooit is er een dringende behoefte om risicopopulaties toegang te geven tot gezonde en voedzame maaltijden.

In het eerste jaar kondigde het initiatief partnerschappen aan met wereldwijde non-profitorganisaties die worden erkend voor hun impact bij het aanpakken van honger in de wereld, waaronder Feed the Children, The Hunger Project, Chrysalis, National Hispanic Council on Aging en de Chinese Red Cross Foundation. Door middel van deze partnerschappen werkt Herbalife Nutrition eraan om honger tot nul terug te brengen door goede voeding en educatieve middelen te verstrekken aan gemeenschappen in nood.

Nutrition for Zero Hunger is een samenwerking van Herbalife Nutrition Corporate met instantie The Hunger Project. Dit is een initiatief dat bestaat naast de Herbalife Nutrition Foundation. En waar we met HNF samen met Members werken aan een betere toekomst voor kinderen specifiek is NFZH een project waarbij beide instanties hun krachten bundelen om honger wereldwijd tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking.

Over Nutrition for Zero Hunger

Met Nutrition for Zero Hunger helpt Herbalife Nutrition de toenemende honger, voedselonzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan te pakken. Als leider in de voedingsindustrie zetten we ons in om in deze behoefte te voorzien door middel van gecombineerde inspanningen voor toegang tot gezonde voeding en voedingseducatie. Nutrition for Zero Hunger sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling # 2 van de Verenigde Naties, die oproept tot gedurfde actie om ondervoeding in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen, evenals oplossingen om wereldwijde honger te beëindigen en voeding wereldwijd te verbeteren. Het initiatief pakt honger, voedselzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan door middel van belangrijke toezeggingen om te zorgen voor betere toegang, educatie en empowerment van gezonde voeding wereldwijd.

Gerelateerd

Alle artikelen
De impact van papier op het milieu

De impact van papier op het milieu

Auteur: Herbalife Nutrition

Karton en papier zijn unieke producten. Naast een hernieuwbare bron (hout) die CO2 opneemt zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oud papier vormt de basis voor nieuw papier en karton. Het merendeel van het in Nederland gemaakte nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled oud papier en karton. Eén ton (1.000 kg) papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat hebben wij reeds verbeterd op dit gebied? In deze blog vind je informatie omtrent duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Lees meer

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife Nutrition

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld

Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld

Auteur: Luigi Gratton

Stel je een wereld voor waar iedereen toegang heeft tot betaalbaar en voedzaam voedsel en waar onze planeet bloeit en zich herstelt om toekomstige generaties te ondersteunen. Dat is de droom. De realiteit is dat voor veel mensen in bepaalde delen van de wereld toegang tot voedsel een uitdaging kan zijn.

Lees meer