36587346 2082149518669631 6463230850476539904 N

Welke motivatie heb je nodig om gezonder te gaan leven?

Het juiste moment om daar mee te beginnen is nu. Mensen hebben allerlei redenen om aan hun conditie te willen werken. Uitzoeken welke motivatie je nodig hebt, kan je helpen om het vol te houden. Het is zonder meer een feit dat verandering moeilijk is. Ik vertel mijn cliënten vaak dat mijn taak veel gemakkelijker is dan die van hen. Mijn rol is om hen te adviseren over hoe ze gezonder kunnen eten, terwijl zij de moeilijke taak hebben om het ook echt te doen.

43045076 2156115951272987 8827623528179171328 N

Toch gaat mijn taak gaat veel verder dan alleen advies geven: Ik probeer mensen ook te helpen de motivatie te vinden die ze nodig hebben om veranderingen door te kunnen voeren. De redenen hiervoor zijn van allerlei aard. Voor sommigen is de doelstelling om gezonder te worden al genoeg om het proces in gang te zetten. Daarentegen is dit waarschijnlijk niet de juiste motivatie voor de mensen die tegen mij zeggen (en dit heb ik talloze keren gehoord, “Ik ben perfect gezond, ik ben gewoon dik.”

Wat is jouw motivatie?
Of je nu probeert af te vallen, spiermassa op te bouwen, uw conditie te verbeteren of gewoon gezonder wilt eten, je hebt waarschijnlijk meer kans van slagen als je er eerst achter kunt komen wat je ertoe aanzet het te doen. Iedereen is anders, er bestaan geen goede of verkeerde redenen. De meeste mensen richten zich op iets positiefs, zoals “Ik wil de energie hebben om mijn kinderen bij te kunnen benen” of “of “Ik wil er beter uitzien met (of zonder) kleding.” Anderen kiezen voor de tegenovergestelde benadering en richten zich op het wegnemen van iets negatiefs, zoals, “Ik wil de spiegel niet langer meer ontwijken” of “Ik wil me niet altijd zo moe voelen.” Helaas moet er soms iets naars gebeuren qua gezondheid voordat mensen ‘wakker worden en het kwartje valt.’ Maar het kan mensen ertoe aanzetten om ongelooflijke stappen te zetten naar een betere gezondheid. En, zoals het spreekwoord luidt, beter laat dan nooit.

Sommige mensen hebben specifieke doelen die hen motiveren, zoals er goed uit willen zien op een aanstaande bruiloft of reünie, of weer in hun favoriete jeans te kunnen passen. Een klant van mij had een heel specifiek doel voor ogen. Ze wilde gewoon in de bestuurdersstoel van haar auto kunnen gaan zitten, in plaats van eerst de stoel helemaal naar achteren te moeten schuiven om ruimte te maken voor haar enorme buik alvorens in de auto te klauteren.

Hoe voelt dat nou?
Je wordt wellicht gemotiveerd door te denken aan hoe goed je, je zou voelen als je gezonder en fitter zou zijn. Hoe geweldig zou het zijn om meer energie te hebben, je flexibeler en sterker te voelen, of er goed uit te zien in nieuwe kleding. Als het ‘wegnemen van iets negatiefs je motiveert, dan kan het je helpen door te denken aan hoe je zicht zult voelen als je geen actie onderneemt.

Wanneer je na verloop van tijd niet meer zo gemotiveerd bent— wat bijna iedereen overkomt—herinner jezelf er dan aan waarom u aanvankelijk aan de make-over bent begonnen. Focus op wat je hebt gepresteerd in plaats van op wat niet gelukt is. Trek je niet te veel aan van wat de weegschaal zegt en geef jezelf een schouderklopje voor al de gewoontes die je al hebt aangepast. Uiteindelijk is de echte drijfveer om uw doel te bereiken de positieve veranderingen die u maakt in uw dieet en levensstijl. Het feit dat u ook nog gezonder en fit wordt, is slechts “de kers op de taart.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife Nutrition

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

Herbalife Nutrition is official nutrition partner van de KBVB en wordt main partner van de Red Flames en eDevils

Herbalife Nutrition is official nutrition partner van de KBVB en wordt main partner van de Red Flames en eDevils

Auteur: Herbalife Nutrition

We zijn voor de komende vier jaar opnieuw de officiële leverancier van voedingsproducten van de KBVB.

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer