Walk

3 tips om je aantal stappen te verhogen

Onderschat de kracht van lopen niet. Het toevoegen van extra loopmomenten aan je dag kan een positief effect hebben op je gezondheids- en fitnessdoelen en je aantal stappen. Wil je een leuke, effectieve en sociale activiteit die je helpt beweging aan je dagelijkse routine toe te voegen? Probeer elke dag 10.000 stappen te maken. Lees verder om erachter te komen hoe je meer stappen per dag zet.

Walking Duo

Word verliefd op wandelen

Wandelen is leuk, vooral als je dit in gezelschap doet. En het is cardiovasculair van aard, dus beginnen met wandelen in de maand februari is perfect omdat het officieel de “Hart maand” is. Terwijl de liefde rond Valentijnsdag in de lucht hangt, is mijn advies om genoeg van iemand te houden om iemand deze maand mee te vragen voor een wandeling.

Waarom een wandeling je goed kan laten voelen

Veel mensen zien wandelen als een activiteit met een te lage intensiteit om fitnessresultaten te zien. De waarheid is dat de effecten van het toevoegen van extra wandel momenten aan je dag veel verder gaat dan alleen het fysieke, omdat lopen je ook een goed gevoel kan geven. Als je iemand bent die wandelen niet als een sportmoment ziet, denk dan opnieuw na. Hoewel wandelen geen workout met hoge intensiteit is, heeft het geweldige voordelen voor je vetverbranding en draagt het bij aan je dagelijkse beweging.

Hoe 10.000 stappen je van inactief naar actief kunnen brengen

Wandelen is een geweldige eerste stap die inactieve mensen kunnen zetten. Als je eenmaal in beweging bent door een eenvoudige activiteit zoals wandelen, dan zal er in je hersenen van nature “feel good chemicaliën” zoals serotonine en dopamine vrijkomen, waardoor je een positieve emotionele boost krijgt die je kan helpen nog actiever te worden.

Hoe je je aantal stappen kunt verhogen

100-1.000 stappen

Verander gewoontes door bijvoorbeeld verder te parkeren in de garage, een keer eerder uit te stappen uit de bus, de trap te nemen, de roltrappen te vermijden of een wandeling van 5 minuten in je pauze te maken om je te helpen dit aantal stappen te behalen.

1.000-5.000 stappen

Om dit aantal stappen te bereiken, moet je meer wandel momenten toevoegen aan je dag door bijvoorbeeld te lopen als je belt en/of te gaan wandelen tijdens je koffiepauze van 20 minuten. Doe een bewuste poging om een ​​paar keer per dag uit je bureaustoel te komen en 5 minuten te gaan lopen.

5.000-10.000 stappen

10.000 stappen per dag vraagt om commitment. Probeer: traplopen als een workout door dit 5-6 keer per dag te doen, 5 km te lopen (klik hier voor meer tips rondom hardlopen), een 40 minuten durende wandeling met de hond te maken of twee koffiepauze-wandelingen van 20 minuten te maken.

Dit is een aanzienlijk aantal stappen. Iets minder dan 5.000 betekent dat je vrij inactief bent (volgens de ASCM-richtlijnen). Elke dag 10.000 stappen behalen, zal je laten voelen dat je echt aan het trainen bent.

De beste manier om je 10.000 stappen per dag bij te houden

Investeer in een eenvoudige stappenteller of telefoonapp om je stappen bij te houden. Er zijn veel leuke gadgets, maar ik raad aan om iets te vinden dat je kunt dragen, op je kleding kan bevestigen of in een zak kunt doen, zodat je elke stap telt.

Veel gadgets hebben indicatoren die je dagelijkse stappen bijhouden. Sterker nog, veel van de mobiele apps en armbanden feliciteren je zelfs wanneer je je doel voor die dag hebt bereikt.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer