Young pretty brunette girl in sunglasses and red swimsuit holding old record player an SBI 302771771

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Happy young family have fun on swimming pool SBI 300819722

Aqua Zumba, vergeleken met traditionele Zumba, heeft het voordeel dat het alle soorten mensen aanspreekt: jong, oud, atleet of niet erg sportief. Water is een kostbaar bezit. Naast het aangenaam omsluiten van je lichaam tot halverwege de borst, maakt water je bewegingen flexibeler en minder abrupt dankzij het zachte gevoel van gewichtloosheid. De gewrichten zijn minder belast en de Hydro massage verlicht pijnlijke spieren.

Bovendien heeft aqua Zumba het voordeel dat het nog meer calorieën verbrandt dan normale Zumba, de spieren verstevigt en je cardio uithoudingsvermogen verbetert. En dat allemaal in een ontspannen, feestelijke en zeer warme sfeer! Tussen bewegingen en spatten, geen tijd om je te vervelen ;).

Of je nu al een fan bent van klassieke Zumba en gyms, of gewoon een beginner, water Zumba verwelkomt je met open armen. De eenvoud van uitvoering maakt het toegankelijk voor alle vrouwen die zichzelf in een goed humeur willen brengen. Dus dames, trek je zwemkleding maar tevoorschijn!

Ben je meer van een baantje zwemmen? Klik dan hier om meer te lezen over hoe je met zwemmen de spieren van de onderrug kan opbouwen.

Gerelateerd

Alle artikelen
Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Auteur: Samantha Clayton

In onze snelle, gestresste maatschappij is er behoefte aan hulpmiddelen en strategieën voor mindfulness om de stress en de druk van werk en leven in balans te houden. Mindfulness, vaak gebruikt als een therapeutische techniek, is een mentale toestand bereiken door je te concentreren op de huidige situatie, terwijl je rustig je gevoelens, gedachten, en lichamelijke gevoelens erkent en aanvaardt.

Lees meer

Beweeg elke dag 30 minuten

Beweeg elke dag 30 minuten

Auteur: Herbalife Nutrition

30 minuten stevig wandelen per dag is het minimum dat wordt aanbevolen door het nationale gezondheidsprogramma. Maar 30 minuten per dag bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoef je alleen maar een paar gewoonten in je dagelijkse leven te veranderen om dit te bereiken.

Lees meer

Sporten in de lente

Sporten in de lente

Auteur: Herbalife Nutrition

Heerlijk toch, die zon? Na maanden binnen zitten tijdens de koude wintermaanden is het zonnetje toch wel fijn. Opeens krijg je ook veel meer zin in je workout, die je afgelopen maanden misschien even links liet liggen. Maar de vraag is: wat doet zonlicht met je gezondheid en hoe overkom je je winterdip?

Lees meer