Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300992933

Casa Herbalife Nutrition

Samen met onze distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Pedagogisch Centrum Wagenschot”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Wagenschot biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300988977

Danyra kwam in november in een woongroep van Pedagogisch Centrum Wagenschot voor meisjes met ernstige psychische problemen, gecombineerd met overgewicht/obesitas (180 kg, leeftijd 16 jaar). Omdat de begeleiders en medische staf zo’n situatie nog nooit eerder hadden meegemaakt, werd er direct een structureel programma gestart over eten en eetgedrag (voedzame maaltijden). Ook had het meisje medicatie gekregen voor psychiatrische problemen. Na 3 maanden accepteerde Danyra het dieetprogramma volledig waardoor ze nu de lange weg bewandelt naar een acceptabel gewicht met oog op een gezond leven. Tegelijkertijd kan de medicatie langzaam worden afgebouwd, aangezien de verminderde lichamelijke gewichtsproblemen verband houden met haar psychische problemen.

Voordat Sandro in augustus 2021 in een van de leefgroepen van Wagenschot arriveerde, woonde hij in zeer verstoorde situatie thuis. De organisatie ‘Youthjudgement’ heeft hem uit deze situatie gehaald en naar Wagenschot gestuurd. Bij aankomst bleek hij al jaren ondervoed te zijn. Hij kreeg gelijk voedzame maaltijden waardoor hij langzamerhand herstelde van zijn ondervoeding. Dit alles dankzij de donaties vanuit onze distributeurs en stichting.

Eve (een van de psychologen in woongroep 2 van Wagenschot): “Ik heb speciale inspanningen gedaan om 10 kinderen (12-16 jaar) met behulp van de fondsen les te geven in koken met allerlei soorten groenten, in plaats van de dagelijkse wens voor fastfood. Na 5 maanden zijn de meeste kinderen zich bewust van dit alternatieve eetgedrag en zijn bereid dit in de toekomst voort te zetten.”

Dit zijn enkele verhalen van de vele kwetsbare kinderen die we helpen met de donaties vanuit onze Herbalife Nutrition Foundation. We zullen ons blijven inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we nog meer kwetsbare kinderen kunnen helpen naar een beter bestaan. Al 27 jaar lang is de Herbalife Nutrition Foundation (HNF) toegewijd aan het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld door hen te helpen toegang te bieden tot gezonde maaltijden en voedingseducatie

Ga naar HNF.org om meer te weten te komen over HNF of vrijwilligerswerk of naar hrbl.me/casafriends om vandaag nog te doneren.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Nutrition Foundation (HNF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer