Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300992933

Casa Herbalife Nutrition

Samen met onze distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Pedagogisch Centrum Wagenschot”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Wagenschot biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300988977

Danyra kwam in november in een woongroep van Pedagogisch Centrum Wagenschot voor meisjes met ernstige psychische problemen, gecombineerd met overgewicht/obesitas (180 kg, leeftijd 16 jaar). Omdat de begeleiders en medische staf zo’n situatie nog nooit eerder hadden meegemaakt, werd er direct een structureel programma gestart over eten en eetgedrag (voedzame maaltijden). Ook had het meisje medicatie gekregen voor psychiatrische problemen. Na 3 maanden accepteerde Danyra het dieetprogramma volledig waardoor ze nu de lange weg bewandelt naar een acceptabel gewicht met oog op een gezond leven. Tegelijkertijd kan de medicatie langzaam worden afgebouwd, aangezien de verminderde lichamelijke gewichtsproblemen verband houden met haar psychische problemen.

Voordat Sandro in augustus 2021 in een van de leefgroepen van Wagenschot arriveerde, woonde hij in zeer verstoorde situatie thuis. De organisatie ‘Youthjudgement’ heeft hem uit deze situatie gehaald en naar Wagenschot gestuurd. Bij aankomst bleek hij al jaren ondervoed te zijn. Hij kreeg gelijk voedzame maaltijden waardoor hij langzamerhand herstelde van zijn ondervoeding. Dit alles dankzij de donaties vanuit onze distributeurs en stichting.

Eve (een van de psychologen in woongroep 2 van Wagenschot): “Ik heb speciale inspanningen gedaan om 10 kinderen (12-16 jaar) met behulp van de fondsen les te geven in koken met allerlei soorten groenten, in plaats van de dagelijkse wens voor fastfood. Na 5 maanden zijn de meeste kinderen zich bewust van dit alternatieve eetgedrag en zijn bereid dit in de toekomst voort te zetten.”

Dit zijn enkele verhalen van de vele kwetsbare kinderen die we helpen met de donaties vanuit onze Herbalife Nutrition Foundation. We zullen ons blijven inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we nog meer kwetsbare kinderen kunnen helpen naar een beter bestaan. Al 27 jaar lang is de Herbalife Nutrition Foundation (HNF) toegewijd aan het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld door hen te helpen toegang te bieden tot gezonde maaltijden en voedingseducatie

Ga naar HNF.org om meer te weten te komen over HNF of vrijwilligerswerk of naar hrbl.me/casafriends om vandaag nog te doneren.

Gerelateerd

Alle artikelen
Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Auteur: Dana Ryan

Als je per dag vijf aspecten voor je gezondheid oppakt, dan kan je hiermee je welzijn ondersteunen. Een recent gepubliceerd rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gebaseerd op 30 jaar aan gegevens, schetst een vijfpuntenplan voor preventie en de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Mensen hebben nood aan sociale verbinding, maar veel factoren, zoals stress en de huidige tijd, kunnen ons een geïsoleerd gevoel geven. Losgekoppeld zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en zelfs meer stress.

Lees meer

Hoe je je goede voornemens voor het nieuwe jaar kunt behouden

Hoe je je goede voornemens voor het nieuwe jaar kunt behouden

Auteur: Herbalife Nutrition

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden in de goede voornemens die je maakt. Je moet jezelf uitdagen om het verschil te maken, maar in redelijke mate, zodat je niet ontmoedigd raakt.

Lees meer