Top view of attractive young man lying and sleeping in bed SBI 302840389

Druk? Hoe tijd te besparen in de ochtend?

Hoe kun je de vroege ochtend rustiger tegemoet treden? Tussen het opstaan (vaak zo laat mogelijk) en het vertrekken (om naar het werk te gaan of de kinderen naar school te brengen), is de ochtend voor velen een race tegen de klok. Hoe kun je in de vroege ochtend rustiger opstarten?

Young woman sleeping in bed in her bedroom focus on alarm clock SBI 302881151
Bereid je in de avond voor op de ochtend

Om 's ochtends effectief te zijn, moet je je de dag ervoor voorbereiden. Plan wat je de volgende dag moet doen: je wint aan rust en dus aan slaapkwaliteit.

Maak 's avonds je spullen klaar: kies je kleren uit (na raadpleging van de weersvoorspelling om de juiste keuzes te maken, en controleer of ze goed gestreken zijn) en inspecteer je tas of handtas om te zien of deze al je spullen bevat. Leg ze altijd op dezelfde plek, zodat je 's ochtends geen tijd verliest met zoeken (bij de deur met je sleutels).

Een effectief en verkwikkend ontwaken

Sta op bij de eerste beltoon van je telefoon: weer gaan slapen zal je nooit helpen om je minder moe te voelen, en je bespaart een paar kostbare minuten! Om je lichaam uit de slaap te laten ontwaken, rek je je uit. Als je meer tijd hebt, weet dan dat de dag beginnen met sporten de stofwisseling stimuleert. Als het dag is of de zon schijnt, open dan je luiken en gordijnen: het natuurlijke licht zal inwerken op je ritme en je helpen om goed wakker te worden.

Laat je telefoons, smartphones en tablets buiten beschouwing: je loopt het risico tijd te verspillen. Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, luister dan naar een ochtendprogramma op de radio (televisie moet je ook vermijden).

Benodigdheden voor de ochtend

Het ontbijt is een must in de ochtend: er is geen sprake van het overslaan van de eerste voedselinname van de dag! Deze essentiële maaltijd, waarvoor er receptideeën zijn die 's ochtends gemakkelijk te implementeren zijn, is ook een bron van motivatie om op te staan, zolang het origineel is en je ervan houdt.

Klik hier voor recept ideeën.

Gerelateerd

Alle artikelen
De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

Auteur: Susan Bowerman

De laatste tijd wordt steeds vaker gesproken over mensen die hun macro's willen "tellen". Het bijhouden van de inname van de "grote drie" macronutriënten: proteïnen, koolhydraten en vetten. Afhankelijk van je caloriebehoeften en doelstellingen kan het tellen van macro's een manier zijn om de juiste hoeveelheden van deze vitale voedingsstoffen binnen te krijgen en je te helpen je doelen te bereiken.

Lees meer

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

Auteur: Susan Bowerman

Proteïne vervult vele vitale functies in het lichaam. Behalve dat het een van de bouwstenen is van ons haar, huid, nagels, organen en spieren, bevordert het ook de spiergroei en helpt het de eetlust onder controle te houden. Tegenwoordig zijn er tal van proteïnesupplementen die je kunnen helpen aan jouw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen: proteïnepoeders, kant-en-klare shakes en proteïnerepen.

Lees meer

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Auteur: Laura Chacon-Garbato

Ouder worden heeft positieve aspecten, zoals ervaring en wijsheid. Maar er zijn ook nadelige aspecten. Zo verliest onze huid elasticiteit en stevigheid naarmate we ouder worden. Als deze veranderingen eerder optreden, spreken we van vroegtijdige veroudering.

Lees meer