6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

De pandemie heeft de wereld zoals we die kennen veranderd en heeft een tragische crisis veroorzaakt in de volksgezondheid, de economie en voedselonzekerheid. Het aantal mensen dat lijdt aan honger en ondervoeding, vooral kinderen, blijft stijgen en vormt een bedreiging voor de meest kwetsbare communities.

In samenwerking met Feed the Children in het kader van ons Nutrition for Zero Hunger-initiatief, hebben we OnePoll de opdracht gegeven om de impact van de pandemie op voedselonzekerheid en gezinnen over de hele wereld te beoordelen. De enquête omvatte meer dan 9.000 respondenten uit 21 landen.

Hier zijn de belangrijkste bevindingen::

  • 49 procent van de respondenten wereldwijd heeft tijdens hun leven te maken gehad met voedselonzekerheid.
  • 61 procent van hen heeft het voor het eerst sinds het begin van de pandemie meegemaakt.
  • 32 procent van de Amerikaanse respondenten zei dat ze niet genoeg geld hadden om eten te kopen.
  • 31 procent van de Amerikanen zei dat ze niet wisten waar hun volgende maaltijd vandaan zou komen.

Toegang tot betaalbaar gezonde voeding zou voor iedereen de norm moeten zijn, maar tragisch genoeg bevinden we ons in een wereldwijde crisis die onze aandacht vereist met meer dan 820 miljoen mensen over de hele wereld die in honger leven, een crisis die nog is verergerd door de pandemie.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) benadrukt dat schoolprogramma's een cruciale rol kunnen spelen bij het aanpakken van ondervoeding, het verbeteren van diëten en het ontwikkelen van goede, levenslange gezonde eetgewoonten. Als wereldwijd voedingsbedrijf geven wij mensen toegang tot belangrijke informatie over voeding, gezondheid en welzijn.

Een van de manieren waarop we dat doen, is door consumenten voor te lichten over nutriënten en hoe ze gezondere keuzes kunnen maken. Het begrijpen van de richtlijnen voor een gezond, uitgebalanceerd dieet is belangrijk en we moeten er als mensen voor zorgen dat mensen over de hele wereld toegang hebben tot betaalbaar gezond voedsel.

We bieden ook cruciale middelen en expertise aan communities over de hele wereld via ons Nutrition for Zero Hunger-initiatief. In samenwerking met vooraanstaande non-profitpartners streven we ernaar om de antwoorden op deze uitdaging te vinden.

Meer weten over het Nutrition for Zero Hunger-initiatief? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Auteur: Herbalife Nutrition

Een paar jaar geleden besloot Herbalife Nutrition een triatlon te organiseren om atleten van alle niveaus de kans te geven op het hoogste niveau te presteren en te laten zien dat voeding en gezonde keuzes een enorm verschil kunnen maken in het leven. Niemand had gedacht dat we op dat moment, op die spectaculaire dag in Los Angeles in mei 2019, samen met de rest van de wereld, deel zouden uitmaken van de ultieme uithoudingstest - het overleven van een wereldwijde pandemie.

Lees meer

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Auteur: Kent Bradley

Toen ik een kind was, hield ik van verstoppertje spelen. Ik zou tot 50 tellen terwijl mijn vrienden renden en zich verstopten. En mijn rol was om ze vervolgens te zoeken en te vangen. Ook al waren ze aanwezig, ik zag ze gewoon niet. Honger is ook zo; het kan aanwezig zijn, maar gewoon niet gezien worden.

Lees meer

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife Nutrition

Hoewel plastic veel waardevolle toepassingen heeft, is de uitdaging dat momenteel slechts een kleine hoeveelheid plastic verpakkingen wordt gerecycled. Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer