De impact van de Herbalife Nutrition Foundation op kwetsbare kinderen

Samen met onze Herbalife Nutrition members halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor de Herbalife Nutrition Foundation. In België steunen we met deze foundation ‘Pedagogisch Centrum Wagenschot vzw’. Deze organisatie biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot dit mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Toen Loan(7 jaar) Pedagogisch Centrum Wagenschot betrad, had ze erg veel honger en was ze ondervoed, verlegen en teruggetrokken. Ze was verlaten door haar ouders en leefde op straat. Bij Wagenschot probeerden hulpverleners en vrijwilligers van het centrum met haar in contact te komen maar niemand kon verbinding maken, omdat ze mensen niet vertrouwde. Door dagelijkse gezonde maaltijden(mede mogelijk gemaakt door HNF) werd ze sterker. Doordat ze door had dat ze nu wel elke dag maaltijden zou krijgen, werd Loan socialer en begon ze opnieuw mensen te vertrouwen. Nu twee jaar later is ze een prijswinnende artiest en presteert ze goed op school dankzij haar nieuwe, gezonde levensstijl.

M. zit al jaren bij Pedagogisch Centrum Wagenschot. Zijn ouders hebben niet genoeg geld om voor hem te zorgen en om alle rekeningen te betalen. M. is een zeer gemotiveerde jongen en een hele harde werker. Hij wil goede resultaten op school behalen. Met het geld, wat we met alle Herbalife Nutrition members hebben opgehaald, betaalde Wagenschot zijn abonnement voor voetbaltrainingen en een voetbalstage. M. is de Herbalife Nutrition Foundation erg dankbaar, vanwege de kansen. Wagenschot geeft onder andere M. gezonde voeding, omdat hij een voetballer is en dit nodig heeft. Op een dag wil hij een Cristiano Ronaldo worden!

Zoals de meeste jongeren van Wagenschot heeft een jongen genaamd Jack een moeilijke jeugd gehad. Zijn moeder en zijn vader zijn gescheiden. Zijn moeder en zijn stiefvader hebben financiële problemen en zijn vader gebruikt drugs. Jack had ook een periode waarin hij met drugs experimenteerde. Door zijn heftige verleden heeft Jack het zwaar gehad. Hij heeft nu een stabiele baan waar hij helemaal weg van is en hij blijft stappen ondernemen naar onafhankelijkheid. De financiering die Wagenschot van de Herbalife Nutrition Foundation ontvangt helpt Wagenschot om Jack te verzorgen. Ze hebben onlangs hun jongeren geleerd hoe ze met hun geld moeten omgaan en hoe ze geld kunnen sparen. Dankzij de voortdurende begeleiding van pedagogen heeft Jack al een aanzienlijke hoeveelheid geld gespaard. Met dit geld kan hij een zelfstandig leven beginnen. Met dit geld kan hij een huis huren, voetballen, etc. Kortom, hierdoor kan Jack een eigen leven gaan leiden.

Als laatste zouden we graag het verhaal van David met jullie willen delen. Hij heeft het namelijk de laatste tijd erg moeilijk gehad. Zijn moeder beëindigde de relatie ​​met haar vriend na een relatie met veel ups-and-downs. Deze vriend was als een vader voor David, omdat zijn biologische vader niet langer in beeld is. Zijn moeder is onlangs opgenomen in een psychiatrische instelling. De financiering die Wagenschot ontvangt, helpt hen om David de zorg te geven die hij nodig heeft. Dit helpt hen ook om David de stabiliteit te geven die hij nodig heeft in deze nogal onzekere tijden. Daarnaast kunnen ze met dit geld ook Davids tennislessen betalen. Ze hebben voor hem ook een racket, kleding en andere spullen gekocht. Het geld maakt het ook mogelijk om speciale dingen zoals verjaardagscadeaus en kleine cadeautjes voor de feestdagen te kopen. Vanwege de situatie met zijn ouders bracht David de vakantie bij Wagenschot door. Dankzij de financiële hulp konden ze voor hem ook nieuwe kleding kopen voor een sollicitatiegesprek. Mede door zijn verzorgde look, kreeg hij de baan.

Dit zijn enkele verhalen van de vele kwetsbare kinderen die we helpen met de Herbalife Nutrition Foundation. We zullen ons blijven inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we nog meer kwetsbare kinderen kunnen helpen naar een beter bestaan. Al 25 jaar lang is de Herbalife Nutrition Foundation (HNF) toegewijd aan het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld door hen te helpen toegang te bieden tot gezonde maaltijden en voedingseducatie

Ga naar HNF.org om meer te weten te komen over HNF of vrijwilligerswerk of naar hrbl.me/casafriends om vandaag nog te doneren.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife Nutrition

Hoewel plastic veel waardevolle toepassingen heeft, is de uitdaging dat momenteel slechts een kleine hoeveelheid plastic verpakkingen wordt gerecycled. Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

We doneren meer dan $3 miljoen om honger de wereld uit te helpen

We doneren meer dan $3 miljoen om honger de wereld uit te helpen

Auteur: Herbalife Nutrition

We vieren het succes van ons Nutrition for Zero Hunger-initiatief. Dit doorlopende initiatief is gericht op het bestrijden van honger en we hebben samen met onze stichting meer dan $ 3 miljoen aan financiële hulp en giften gedoneerd. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie lijdt een op de drie mensen in de wereld aan een vorm van ondervoeding. Nutrition for Zero Hunger heeft tot doel zoveel mogelijk gemeenschappen te verbeteren door middel van gezonde voeding en onderwijs door toonaangevende wereldwijde organisaties financieel te ondersteunen, waaronder Feed the Children en The Hunger Project.

Lees meer

Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

Auteur: Herbalife Nutrition

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Lees meer