Stretch out of bed 2048x1365

Hoe je fitness in je thuiswerkplanning krijgt

Nu veel regeringen het beleid 'veiliger thuis' toepassen, inclusief voorzieningen voor thuiswerken, is het begrijpelijk dat de verstoringen in onze dagelijkse routines stress of angst kunnen veroorzaken. Voor velen is thuiswerken een nieuwe ervaring, en misschien merk je dat je essentiële tijd mist die je zou moeten nemen voor je welzijn. Daarom is het belangrijk om creatieve manieren te vinden om de hele dag door te blijven bewegen, terwijl je vanuit huis werkt.

Routine

Net zoals het belangrijk is om een ​​consistent trainingsregime te hebben om je fitness doelen te bereiken, is het belangrijk om je 'werkroutine' te ontwikkelen om slechte gewoonten te vermijden die je motivatie belemmeren.

Het is misschien verleidelijk om uit bed te rollen en in je pyjama te werken, maar voor je het weet wordt je werkplek ook een puinhoop en veranderen je gewoontes. Blijf consistent en houd een schema bij - sta op hetzelfde moment op als wanneer je 's ochtends naar kantoor zou gaan, douchen, aankleden, koffie of thee drinken, je werkplek klaarmaken en werken zoals je dat normaal ook zou doen. Door dit gevoel van normaliteit te behouden, blijf je gefocust op je taken.

Manieren om fitness in je thuiswerk-schema te krijgen:

Geef prioriteit aan beweging voor een positieve werkomgeving

Hoewel je je misschien meer zorgen maakt om je werk gedaan te krijgen dan om een ​​training te doen, is de waarheid dat je altijd tijd moet maken voor in totaal 30 minuten fitness per dag. Als je het een onderdeel van je schema maakt door het aan je dagelijkse agenda toe te voegen, zal het iets zijn om naar uit te kijken tijdens een anders eentonige werkdag.

Bovendien is er onderzoek dat langdurig zitten heeft gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en rugpijn.

Zelfs als 'fit zijn' geen prioriteit voor je is, wordt de natuurlijke afgifte van endorfine door het lichaam verbeterd tijdens periodes van fysieke activiteit, wat op zijn minst je humeur zal verbeteren. En in dergelijke stressvolle tijden is een van de grootste voordelen van regelmatige lichaamsbeweging het vermogen om de activiteiten van het dagelijks leven gemakkelijker te maken.

Bewegen tijdens je werk

Hier zijn vijf eenvoudige oefeningen die je kunt doen terwijl je thuis werkt, en voor veel hoef je niet eens je werkplek te verlaten:

  • Stel een alarm in. Stel aan het begin, midden of aan het einde van elk uur een alarm in op je telefoon voor een paar minuten beweging. Of je nu kiest voor 1 minuut crunches, 60 squats of 20 push-ups - het instellen van de tijd om een ​​pauze te nemen in je werk om je lichaam in beweging te krijgen, zal je niet alleen helpen om je na verloop van tijd sterker te voelen, maar zal je ook helpen je energie op peil te houden gedurende dag.
  • Warm je spieren op met het stretchen van het bovenlichaam - doe je armen boven je hoofd, strek je uit tot je het in je borst en biceps voelt. Stretchen helpt om stress en strakke spieren te verlichten.
  • Neem je telefoontjes staand op. Of je nu besluit om tijdens een gesprek een wandeling te maken of wat squats te doen, gebruik deze tijd om je oortjes in te doen en te bewegen. Lunges kunnen ook je bilspieren en dijen trainen. Ga naar voren door je heupen richting de grond te laten gaan en wissel af van been.
  • Zittende crunches. Train je buikspieren terwijl je in je stoel zit. Houd je rug recht en je handen achter je hoofd en hef dan je knieën op naar je ellebogen.
  • Enkelcirkels. Zorg dat je bloed blijft stromen door enkele enkelcirkels te doen om een ​​gezonde bloedsomloop te ondersteunen.
Eat healthy 2048x1368

Vergeet je uitgebalanceerde voeding niet

Het beheren van je trainingsroutine, het consumeren van een gezond dieet en het krijgen van voldoende rust zijn slechts enkele geweldige manieren waarop je kunt streven naar de beste fysieke en emotionele resultaten. Bovendien zorgt een uitgebalanceerd dieet met veel eiwitten ervoor dat je vol zit, zodat je niet constant naar de koelkast gaat. Vergeet niet dat thuiswerken niet betekent dat je over je grenzen mag gaan - zorg ervoor dat je deze extra tijd thuis neemt om tijd voor jezelf te maken om te ontspannen.

Lees hier verder voor nog meer tips over sporten tijdens social distancing.


Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer