Run Stairs Grey Ok

Tips voor je Strong Viking hardlooptraining

Oefenen voor het loopgedeelte van een OCR is iets anders dan trainen voor een normaal hardloop event, omdat je lichaam een extra dosis energie op de obstakels moet uitoefenen en dan weer verder moet in ‘endurance mode’. Deze belasting op het lichaam is uitdagend, maar met de juiste trainingstechnieken ben je op de wedstrijddag klaar om die overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Atleten trainen hun lichaam op een manier die het voorbereidt op de concurrentie en het parcours. Het betekent in feite dat trainen met je ultieme (specifieke) doel voor ogen, ervoor zorgt dat er geen verrassingen tegenkomt op de wedstrijddag, omdat je lichaam goed is voorbereid op de taak die voor je ligt. Je hebt misschien geen obstakels om mee te trainen, of geen bootcamp of cross-fit training in de buurt. Je kunt dan nog wel steeds trainen om het type extra energie te simuleren dat je tussen je hardloopsessies door moet uitvoeren bij de obstakels.

Dit zijn mijn tips om jou Strong Viking run klaar te maken:

Simuleer de obstakels tussendoor: Denk aan de afstandswedstrijd die je doet, die totale afstand is je ultieme doel, je wilt in staat zijn om die afstand in een gestaag tempo te lopen zonder enige extra inspanning, en dat wil je kunnen doen met de extra inspanning op het lichaam, die nodig zijn voor door de obstakels. Je kunt dit bereiken door elke km van je training te stoppen en enkele lichaamsgewichtsoefeningen te doen gedurende een paar minuten, en dan verder te gaan met hardlopen. Goede oefeningen om toe te voegen aan je hardloopsessie zijn mountain-climbers, push-ups, triceps dips op een bankje onderweg, jump-squats, burpees en jumping lunges.

Train met interval: Als je voor het eerst in je leven gaat hardlopen, is een goed wandel-jogprogramma een perfect startpunt. Als je al fit bent en op zoek bent naar het verbeteren van je snelheid en uithoudingsvermogen, is een snelle intervalstijl perfect voor jou. Varieer je loopsnelheid door snel tempo af te wisselen met een rustige en gelijkmatige pas. Bijvoorbeeld een rustig tempo van 4 minuten, gevolgd door een sprint van 30 tot 60 seconden. Dit is geweldig voor het opbouwen van je uithoudingsvermogen, cardiovasculaire fitheid en algemene kracht.

Blijf in je eigen hardloop-flow: Bij het hardlopen is het belangrijk om je eigen persoonlijke paslengte en ontspannen maar sterke armbeweging te handhaven. Concentreer je op het landen op de bal van je voet, het aanhouden van een mooie rechte houding en de consistentie van je paslengte en snelheid. Bij langere afstanden is een ontspannen houding extra belangrijk, omdat het bij langere afstanden steeds belangrijker wordt om geen energie te verspillen met een verkeerde houding.

Varieer je oefenterrein: Het is goed voor je lichaam om te ervaren hoe het loopt op verschillende oppervlakken en hellingen. De oppervlaktevariatie traint de kleine stabilisatorspieren in je voeten en enkels. Het is een goede ervaringstraining om je te helpen de hobbels en gaten, die veel voorkomen op parcoursen, onderweg te vermijden. Heuvel training zal helpen bij het versterken van je achterste kettingspieren die je nodig hebt voor het beklimmen van obstakels.

Doe aan HIIT training: High Intensity Interval Training of HIIT is een snel groeiend fitnessconcept dat een steeds meer geaccepteerde en respectabele aanpak wordt om vet te verbranden, het uithoudingsvermogen van de spieren te verhogen en klanten geïnteresseerd te houden in hun trainingsprogramma's.

HIIT is een brede term voor oefeningen van hoge intensiteit met gevarieerde rustperioden tussendoor. Bepaalde herstelperiodes van HIIT vereisen geen activiteit, terwijl andere een lichte mate van inspanning vereisen. HIIT biedt positieve voordelen zoals een verhoogde calorische verbranding tijdens en na de inspanning, verbeterde hartgezondheid en verhoogde aërobe en anaërobe fitheid.

Een van de grote voordelen van HIIT is de efficiëntie, in zowel de bestede tijd als de verbrande calorieën. Een minuut van krachtige activiteit is gelijk aan twee minuten van matige activiteit. Op die manier kun je de tijd die je aan je training besteedt halveren. Hier vind je enkele voorbeelden van oefeningen.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer