Stretch vrouw man

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Als je per dag vijf aspecten voor je gezondheid oppakt, dan kan je hiermee je welzijn ondersteunen. Een recent gepubliceerd rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gebaseerd op 30 jaar aan gegevens, schetst een vijfpuntenplan voor preventie en de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen.

Healthy young woman running on beach at the sunset SBI 302739355
 1. Niet roken
 2. Voldoende beweging
 3. Beperking van alcoholgebruik
 4. Behoud van een gezond lichaamsgewicht en een gezonde lichaamssamenstelling
 5. Zeven of meer uur per dag slapen

Onderzoekers van de CDC meldden dat slechts 6,3% van de volwassenen zegt deze vijf gezonde gewoonten te hebben aangenomen. Van de bijna 400.000 ondervraagde volwassenen was 81,6% op dit moment niet-roker, kreeg slechts de helft de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging en meldde ongeveer 37% ongezonde hoeveelheden slaap en alcoholgebruik.

Het is opmerkelijk dat slechts een derde van de respondenten van de CDC-onderzoekers een normaal gewicht rapporteerde. Het gewicht van mensen evolueert inderdaad in de verkeerde richting over de hele wereld. Volgens een recent rapport van de NCD Risk Factor Collaboration, waarin wereldwijde statistieken zijn samengesteld van 19 miljoen mensen in 200 landen:

 • Voor het eerst in de geschiedenis zijn er wereldwijd meer mensen met overgewicht of obesitas dan mensen met ondergewicht.
 • Het aantal personen met overgewicht of obesitas is de afgelopen 40 jaar gestegen van 105 miljoen naar 641 miljoen.

Het bevorderen van evenwichtige voeding en een gezonde en actieve levensstijl

De voordelen van preventie en naleving van de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen zijn bekend, maar te veel mensen, vooral in achtergestelde gemeenschappen, schieten tekort. Daarom zijn een nieuwe aanpak en nieuwe strategieën nodig om dit gezondheidsgerelateerde gedrag te bevorderen en te versterken.

Herbalife Nutrition ondersteunt de richtlijnen voor een gezonde levensstijl die zijn gepubliceerd in het CDC-rapport. Onze wereldwijde voedingsfilosofie is gebaseerd op evenwichtige voeding en het leiden van een gezond en actief leven. De uitgebalanceerde voeding komt voort uit het maken van de juiste voedingskeuzes. Een gezond, actief leven omvat voldoende dagelijkse activiteit en regelmatige lichaamsbeweging om de conditie te ondersteunen. En de filosofie vraagt ​​ook om het monitoren van de calorie-inname om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden, voldoende hydratatie en voldoende slaap te krijgen.

Deze wereldwijde voedingsfilosofie wordt heel vaak in de praktijk gebracht bij Herbalife Nutrition Clubs. Een Nutrition Club is een plek waar mensen een aantal van de positieve gedragingen die door de CDC zijn geïdentificeerd, kunnen oefenen en versterken. Een club is ook een omgeving waar mensen:

 • Goede voeding consumeren.
 • Tips ontvangen voor een gezonde en actieve leefstijl in een positieve setting.
 • Toegang krijgen tot een motiverende groepsomgeving, waarvan is aangetoond dat het mensen helpt om verantwoordelijk te blijven voor hun doelen.
 • Sociale verbindingen versterken.

Nu de CDC deze vijf tips heeft geïdentificeerd om welzijn te ondersteunen, zal het de collectieve inspanning van iedereen in de samenleving vergen om ze wereldwijd in de praktijk te brengen.

Nog meer informatie over hoe je samen met een community je doelen kunt behalen? Klik hier voor meer informatie.


Gerelateerd

Alle artikelen
Casa Herbalife Nutrition

Casa Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Pedagogisch Centrum Wagenschot”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Wagenschot biedt begeleiding, behandeling, training en beroepsopleiding voor jongeren met emotionele en gedragsstoornissen, al dan niet in combinatie met een mentale beperking. Maar hoe zet Wagenschot ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Mensen hebben nood aan sociale verbinding, maar veel factoren, zoals stress en de huidige tijd, kunnen ons een geïsoleerd gevoel geven. Losgekoppeld zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en zelfs meer stress.

Lees meer

Hoe je je goede voornemens voor het nieuwe jaar kunt behouden

Hoe je je goede voornemens voor het nieuwe jaar kunt behouden

Auteur: Herbalife Nutrition

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden in de goede voornemens die je maakt. Je moet jezelf uitdagen om het verschil te maken, maar in redelijke mate, zodat je niet ontmoedigd raakt.

Lees meer