College

10 tips om in shape te blijven en gewichtstoename op school te vermijden

Een studie beginnen is vaak spannend: de onafhankelijkheid, nieuwe vrienden en kennissen waarmee je in aanraking komt. Het betekent echter ook dat er tal van aanpassingen aan nieuwe schema's en routines moeten worden doorgevoerd, die de gezondheid en het gewicht van studenten kunnen aantasten. Het is belangrijk voor studenten om manieren te vinden om actief te zijn, stress te verminderen en een gezond eetplan hand te haven.

Fit, actief en gezond blijven op school

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je dagelijkse activiteiten en goed te eten:

1. Loop naar je les.

Wandelen kan je helpen calorieën te verbranden, de spiertonus te verbeteren en stress te verminderen. Het gebruik van een eenvoudige stappenteller, is een geweldige manier om je dagelijkse wandelactiviteit te volgen. Een gezond doel om te proberen en te bereiken is 10.000 stappen per dag.

2. Neem de trap.

Traplopen is geweldig om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Bovendien traint het alle spieren in de achterkant van de benen en billen. Als je geen goede trap kunt vinden om te beklimmen, doe dan step-ups. Streef ernaar om 50 stappen op de trap per dag te doen.

3. Vind een fitness deal.

Veel hogescholen hebben recreatieve sportcompetities en bieden korting op sportschoollidmaatschappen of fitnesslessen. Zoek ook online naar een programma waarmee je verschillende lokale fitnesslessen tegen een gereduceerde prijs kunt proberen.

4. Probeer nieuwe dingen.

Voer lichaamsgewichtweerstandsoefeningen uit, zoals eenvoudige squats, lunges en push-ups in je studentenhuis of waar je ook woont. Als je klaar bent, kan je doorgaan met het gebruik van gewichten. Als je weet hoe je de basis moet doen, kun je elke keer dat je maar een paar minuten over hebt, je tijd maximaliseren door sterker te worden met eenvoudige oefeningen.

Probeer deze eenvoudige krachttraining voor het bovenlichaam zonder apparatuur:


5. Verantwoorde snacks.

Fruit, eiwitrepen, kaas en yoghurt zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen je leven redden als je honger hebt en als er fastfood of automaten in de buurt zijn. Vermijd lege calorieën en kies voor voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen die essentieel zijn als je gestrest en druk bent.

6. Sla geen maaltijden over.

Als je het erg druk hebt, is het moeilijk om tijd vrij te maken om te winkelen en maaltijden te bereiden. Maar voedzame maaltijden zullen de mentale energie ondersteunen die nodig is om goed te presteren in de klas. En overdreven honger krijgen leidt later vaak tot te veel eten. Als je weinig tijd hebt, kun je een eiwitshake klaarmaken voor snelle voeding voor onderweg.

7. Bekijk drankcalorieën.

Alcoholische dranken bevatten veel calorieën, maar je kunt ook veel calorieën opslurpen van niet-alcoholische frisdranken en vruchtendranken. Probeer in plaats daarvan 8-10 glazen water of thee per dag te drinken - en zelfs meer als het warm is of je traint.

8. Pas op voor eten tijdens stress.

Stress kan ertoe leiden dat je je tot voedsel wendt voor troost. Als je merkt dat je eet van stress in plaats van honger, bel dan een familielid of vriend, of maak in plaats daarvan een wandeling.

9. Vermijd diëten.

Wees op je hoede voor trendy diëten die onmiddellijke resultaten van gewichtsverlies beloven! Ze kunnen je essentiële voedingsstoffen ontnemen of je voedselinname beperken op manieren die helemaal niet gezond zijn. Streef naar een algehele, duurzame, gezonde levensstijl: een levensstijl die uitgebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging omvat.

10. Vind een fitness buddy.

Fitness is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken. Of het nu een klasgenoot is, je kamergenoot of iemand wiens schema vergelijkbaar is met dat van jou, de kans is groter dat je vasthoudt aan een fitnessroutine als je een partner hebt om mee te trainen. Bovendien zal het hebben van een vriend aan je zijde je motivatie een boost geven.

Fitness inspiratie nodig? Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer